Spor yazarları Galatasaray-Kopenhag maçını değerlendirdi: 0-2’den dönüşü enseyi karartmama gereğinin işareti

Spor yazarları Galatasaray-Kopenhag maçını değerlendirdi: 0-2’den dönüşü enseyi karartmama gereğinin işareti
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk haftasında konuk ettiği Danimarka'nın Kopenhag ekibiyle 2-2 berabere kaldı. Spor yazarları Galatasaray-Kopenhag maçını köşelerine taşıdı. İşte yazarların değerlendirmeleri:Ahmet...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk haftasında konuk ettiği Danimarka'nın Kopenhag ekibiyle 2-2 berabere kaldı. Spor yazarları Galatasaray-Kopenhag maçını köşelerine taşıdı. İşte yazarların değerlendirmeleri:

Ahmet Çakar - Sabah:

Tabii ki bu hayata dönüşte Tete'nin katkısı dışında rakibin 10 kişi kalmasının da ciddi bir rolü var. Bulgar hakem Kabakov, Galatasaray'a çok yaradı. Hata yaptı mı? Yaptı. Çok iyi hakem mi? Değil. Ama Danimarkalı oyuncuya ikinci sarıdan verdiği kırmızı kart kesinlikle doğru.

Uğur Meleke - Hürriyet:

Dün sonradan giren Tete de, Zaha da süper bir hareketlilik getirdiler sahaya. Tete ilk golde Boey’e topu ulaştırdı. İkincide de Zaha’nın süper ortasını asiste çevirdi. Ancak Angelino’da garip bir düşüş var. Hafta sonu Samsunlu Dimata’nın direkten dönen topunda uyumuştu. Dün ikinci golde ceza alanına yetişmesine rağmen golü atan Gonçalves’i marke etmek yerine gölge gibi kalıyor orada. 90+4’te de Galatasaray rakip yarı alana yerleşmişken verdiği bir tembel pasla orada bitmesine neden oldu maçın. Yazık oldu kaybedilen 2 puana.

Ebru Kılıçoğlu - Cumhuriyet: Galatasaray için teorisi kolay ama pratiği en zor maç. Zira zor bir Şampiyonlar Ligi grubunun ‘zayıf halkası’ olduğunu iliklerine kadar hisseden iki takımın ölüm kalım mücadelesi bu. Özetle uzun bir maratonun ilk maçı değil zorlu bir final aslında.

Ebru Kılıçoğlu - Cumhuriyet:

Galatasaray için teorisi kolay ama pratiği en zor maç. Zira zor bir Şampiyonlar Ligi grubunun ‘zayıf halkası’ olduğunu iliklerine kadar hisseden iki takımın ölüm kalım mücadelesi bu. Özetle uzun bir maratonun ilk maçı değil zorlu bir final aslında.

Erman Özgür - Fanatik: İlk yarım saat atılamayan kolay pozisyonlardan sonra 86’da Boey, 88’de Tete zor pozisyonlarda enfes gollerle beraberliği getirdiler. Maç öncesi üzüleceğimiz beraberlik bana göre geri dönüşle son bölümde geldiği için sevindirici oldu. Özellikle Boey, Abdülkerim ve Torreira maçın Galatasaray adına öne çıkanları oldular.

Erman Özgür - Fanatik:

İlk yarım saat atılamayan kolay pozisyonlardan sonra 86’da Boey, 88’de Tete zor pozisyonlarda enfes gollerle beraberliği getirdiler. Maç öncesi üzüleceğimiz beraberlik bana göre geri dönüşle son bölümde geldiği için sevindirici oldu. Özellikle Boey, Abdülkerim ve Torreira maçın Galatasaray adına öne çıkanları oldular.

Oğuz Dizer - Fanatik: Aslanlar uyandı! İlk dakikadan itibaren mükemmel oynayan Boey ikinci devre sallananları attığı müthiş golle uyandırdı 1-2. Pençeler sağlı sollu gelip rakibi salladı. Tete attı. ilk yarı İcardi vuruşunu kurtaran ve takımına can katan Grabara çaresiz kaldı 2-2. Dün gecenin 0-2’den dönüşü enseyi karartmama gereğinin işareti, Galatasaray Şampiyonlar Ligi iklimine alıştıkça daha iyi sonuçlar yaşanacağının belgesidir. İnanınız.

Oğuz Dizer - Fanatik:

Aslanlar uyandı! İlk dakikadan itibaren mükemmel oynayan Boey ikinci devre sallananları attığı müthiş golle uyandırdı 1-2. Pençeler sağlı sollu gelip rakibi salladı. Tete attı. ilk yarı İcardi vuruşunu kurtaran ve takımına can katan Grabara çaresiz kaldı 2-2. Dün gecenin 0-2’den dönüşü enseyi karartmama gereğinin işareti, Galatasaray Şampiyonlar Ligi iklimine alıştıkça daha iyi sonuçlar yaşanacağının belgesidir. İnanınız.

Ömer Üründül - Sabah: Gelebilecek bir gol, takımı da taraftarı da ateşleyebilirdi. Nitekim umutların tükenmeye başladığı anda sahanın en iyisi Sacha Boey, dar açıdan müthiş bir gole imza attı. Takım havaya girdi ve ardından Tete'den çok güzel bir gol geldi. Galibiyet için az da olsa süre vardı ama olmadı. Sonuçta kazanılması gereken bir maç iki puan kayıpla kapandı ama en azından 2-0'dan son dakikalarda dönmek de teselli oldu.

Ömer Üründül - Sabah:

Gelebilecek bir gol, takımı da taraftarı da ateşleyebilirdi. Nitekim umutların tükenmeye başladığı anda sahanın en iyisi Sacha Boey, dar açıdan müthiş bir gole imza attı. Takım havaya girdi ve ardından Tete'den çok güzel bir gol geldi. Galibiyet için az da olsa süre vardı ama olmadı. Sonuçta kazanılması gereken bir maç iki puan kayıpla kapandı ama en azından 2-0'dan son dakikalarda dönmek de teselli oldu.

Ahmet Çakar - Sabah: Tabii ki bu hayata dönüşte Tete'nin katkısı dışında rakibin 10 kişi kalmasının da ciddi bir rolü var. Bulgar hakem Kabakov, Galatasaray'a çok yaradı. Hata yaptı mı? Yaptı. Çok iyi hakem mi? Değil. Ama Danimarkalı oyuncuya ikinci sarıdan verdiği kırmızı kart kesinlikle doğru.

Güntekin Onay - Hürriyet:

2-0’dan maçı 2-2’ye getirecek karakteri ortaya koymak güzel ancak grupta kağıt üzerinde 3 puana en yakın olunan bir maçta alınan beraberlik gerçekçi olmak gerekirse iyi bir skor olmadı. Galatasaray’da İcardi milli arada fiziksel olarak geriye gitmiş. Hakim Ziyech ise henüz hazır değil.

Levent Tüzemen - Sabah: Tete-Mertens, Ndombele-Nelson, Zaha-Kerem değişikliği erken start alsaydı, Galatasaray skor avantajını eline geçirirdi. Neden mi? Ndombele, Tete, Zaha üçlüsü girdikten sonra oyunun havası değişti ve iki tane gol buldu. Bu maçın skoru bir uyarıdır. Okan hoca ve oyuncular ders çıkarmalıdır.

Levent Tüzemen - Sabah:

Tete-Mertens, Ndombele-Nelson, Zaha-Kerem değişikliği erken start alsaydı, Galatasaray skor avantajını eline geçirirdi. Neden mi? Ndombele, Tete, Zaha üçlüsü girdikten sonra oyunun havası değişti ve iki tane gol buldu. Bu maçın skoru bir uyarıdır. Okan hoca ve oyuncular ders çıkarmalıdır.

Bülent Timurlenk - Sabah: Kerem Aktürkoğlu, yaptığı yemeğe ya bol acı ve tuz ya da eksik atan adam. Oysa ki paslarında ve son vuruşlarında kararında olmak da o bibertuz dengesi gibi. Bu da aşması gereken mental bir problem. Değişiklikler sonrası oyun biraz korodan solist performansına döndü. Boey ve Tete'den ekstra iki gol vuruşu. Stada gelirken razı olmayacağın skor, evine dönerken seni mutlu eder mi? Yarım bardak su varsa ve susuz kalmışsan kim takar bardağın boş tarafını!

Bülent Timurlenk - Sabah:

Kerem Aktürkoğlu, yaptığı yemeğe ya bol acı ve tuz ya da eksik atan adam. Oysa ki paslarında ve son vuruşlarında kararında olmak da o bibertuz dengesi gibi. Bu da aşması gereken mental bir problem. Değişiklikler sonrası oyun biraz korodan solist performansına döndü. Boey ve Tete'den ekstra iki gol vuruşu. Stada gelirken razı olmayacağın skor, evine dönerken seni mutlu eder mi? Yarım bardak su varsa ve susuz kalmışsan kim takar bardağın boş tarafını!

Zeki Uzundurukan - Fotomaç: Okan hocanın, yanlış 11 ile başladığı maçı doğru 11 ile bitirmesi ve rakibin de 10 kişi kalması, gruba 1 puanla başlamamızı sağladı. Daha önümüzde 5 maç var. 3 puanla başlamalıydık ama 2-0 geriden gelip 1 puan almamız, teselli ikramiyesi gibi oldu.

Zeki Uzundurukan - Fotomaç:

Okan hocanın, yanlış 11 ile başladığı maçı doğru 11 ile bitirmesi ve rakibin de 10 kişi kalması, gruba 1 puanla başlamamızı sağladı. Daha önümüzde 5 maç var. 3 puanla başlamalıydık ama 2-0 geriden gelip 1 puan almamız, teselli ikramiyesi gibi oldu.

Serkan Korkmaz - Fotomaç: Maçın normal süresinin bitimine iki dakika değil de on dakika kalmış olsaydı (bence) galibiyet de gelecekti. Sarı kırmızılılar kazanamasa da yenilmeyerek önemli bir iş yaptı. Keza; dün akşam oynadığımız ve bizden kilometrelerce fazla koşan Danimarkalıları deplasmanda yenmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.

Serkan Korkmaz - Fotomaç:

Maçın normal süresinin bitimine iki dakika değil de on dakika kalmış olsaydı (bence) galibiyet de gelecekti. Sarı kırmızılılar kazanamasa da yenilmeyerek önemli bir iş yaptı. Keza; dün akşam oynadığımız ve bizden kilometrelerce fazla koşan Danimarkalıları deplasmanda yenmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.