Spor yazarları Manchester United-Galatasaray maçını değerlendirdi

Spor yazarları Manchester United-Galatasaray maçını değerlendirdi
Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray deplasmanda Manchester United'ı 3-2 mağlup etti. Spor yazarları Manchester United-Galatasaray maçını köşelerine taşıdı. İşte spor yazarlarının değerlendirmeleri...HürriyetUğur...

Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray deplasmanda Manchester United'ı 3-2 mağlup etti. Spor yazarları Manchester United-Galatasaray maçını köşelerine taşıdı. İşte spor yazarlarının değerlendirmeleri...

Hürriyet

Uğur Meleke

Ekim 1993’te Galatasaray yine Old Trafford’da 2-0’dan 3-2’ye maçı getirmiş, o tarihi geri dönüşü Eric Cantona bozmuştu. Bu kez Cantona manşeti çalamadı; Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Mauro İcardi attılar dün gece Avrupa gazetelerinin tüm manşetlerini.

Güntekin Onay

Dün gece Galatasaray’da herkes görevini çok iyi yaptı ve çok çalıştı. Ancak Abdülkerim, Kaan ve Sacha Boey harika işlere imza attılar. Mertens de oyunu çok iyi rahatlattı ve ataklarda oyunu çok iyi yönlendirdi. Okan Hoca çok zeki ve cesur bir teknik adam, Manchester United’ın zaaflarından faydalanmayı bildi. Zaha ve N’Dombele fiziksel olarak daha çok gelişip Ziyech de katılınca bu takımın oyunu daha da yukarıya çıkacak. Okan Buruk ve harika bir oyun ile Manchester United’a sahayı dar eden Galatasaray’a yürekten tebrikler.

Fanatik

Cem Dizdar

Casemiro’nun atıldığı pozisyondaki penaltının Mauro Icardi tarafından dışarı atılmasının yarattığı şaşkınlık uzun sürmedi. Sanchez dağılmış ManU stoper hattına topu bir kez daha gönderdi ve Icardi’yi sosyal medyada TT olmaktan kurtardı. Manchester darmadağın olurken Okan Buruk’un takımı oyunu istediği gibi kontrol edip Şampiyonlar Ligi’nde ilk iki için muazzam avantaj yakaladı. Oraları pek bilmem ama Erik Ten Haag’ın ManU kariyerinin bundan sonrasında hayli sıkıntılı geçeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek…

Oğuz Dizer

Kaan Ayhan, Abdülkerim bir başka anlatılası şiir tadındaki iki kahramandır. 67’de yaşanan ise Sanchez şanssızlığı, hatta nazar boncuğu. Kerem ‘tarih yazacağız’ dedi. Icardi de, ‘Ben kolay değil, zor gollerin kralıyım’ diyerek zaferi damgaladı.

Levent Tüzemen - Fotomaç: Özellikle Avrupa tecrübesi yüksek Mertens'in oyuna girmesi G.Saray'ı toparladı. Kazandırdığı penaltıyı İcardi kaçırsa dahi Sanchez'in kafa pası ile buluştuğu topu mükemmel bir aşırtma vuruşla galibiyeti getirdi. İngiltere'de G.Saraylı taraftarların 'Aşkın olayım' şarkısını söylemelerini sağladı. Torreira çıkana kadar rakiplerden etkili toplar çaldı, Kaan Ayhan da iyi oyunla göz doldurdu. Eğer Okan hoca Ndombele'yi tam hazır hale getirip takıma monte ettiğinde G.Saray'ın çok güçlü bir orta sahası olacak. Düşler Tiyatrosu'ndaki zafer gösterisinde emeği geçenleri alkışlıyorum.

Fotomaç

Levent Tüzemen

Özellikle Avrupa tecrübesi yüksek Mertens'in oyuna girmesi G.Saray'ı toparladı. Kazandırdığı penaltıyı İcardi kaçırsa dahi Sanchez'in kafa pası ile buluştuğu topu mükemmel bir aşırtma vuruşla galibiyeti getirdi. İngiltere'de G.Saraylı taraftarların 'Aşkın olayım' şarkısını söylemelerini sağladı. Torreira çıkana kadar rakiplerden etkili toplar çaldı, Kaan Ayhan da iyi oyunla göz doldurdu. Eğer Okan hoca Ndombele'yi tam hazır hale getirip takıma monte ettiğinde G.Saray'ın çok güçlü bir orta sahası olacak. Düşler Tiyatrosu'ndaki zafer gösterisinde emeği geçenleri alkışlıyorum.

Zeki Uzundurukan

Boey, Torreira, Kerem, Abdülkerim, Zaha, İcardi... Sahada adım atarken adeta havada yürüyorlardı. Daha önceki hiçbir futbol gerçeğine benzemiyordu Galatasaray! Kahramanlar, masalların içinden çıkıp gerçek oldu! Old Trafford'da Galatasaraylı futbolcuların formalarından yılların teri aktı. Aslanlar gibi oynayıp, yeni bir çılgınlık ürettiler! Hepsinin gözlerindeki alevi gördük! Düşler tiyatrosunda tarih yazdık tarih!

Ömer Üründül - Sabah: Dün gece gerçekten büyük bir galibiyet elde edildi. Boey'e öncelik verip şunları söyleyelim; mükemmel oynuyor hem de her maç. Kerem Aktürkoğlu zaman zaman dağınık hareketler yapıyor ama önemli bir hücum silahı olduğu gerçek. Okan Buruk'un orta sahada Torreira'nın yanına Kaan'ı monte ederek ikili bir pres gücü oluşturması çok doğru bir teknik adam tercihiydi. Slovak hakem son derece objektif bir yönetim sergiledi.

Sabah

Ömer Üründül

Dün gece gerçekten büyük bir galibiyet elde edildi. Boey'e öncelik verip şunları söyleyelim; mükemmel oynuyor hem de her maç. Kerem Aktürkoğlu zaman zaman dağınık hareketler yapıyor ama önemli bir hücum silahı olduğu gerçek. Okan Buruk'un orta sahada Torreira'nın yanına Kaan'ı monte ederek ikili bir pres gücü oluşturması çok doğru bir teknik adam tercihiydi. Slovak hakem son derece objektif bir yönetim sergiledi.

Bülent Timurlenk

G.Saray'da Torreira'nın sakatlığı elbette ki şanssızlıktı. 2-2 sonrasında kaçan penaltı ve daha zorunu atan İcardi. "Düşler Tiyatrosu"nu tribünlere, "Kâbuslar Evi"ne dönüştüren Okan Buruk ve öğrencileri formalarının ve armalarının tarihine layık bir galibiyet aldılar. Liyakat ve itibar. Herkese lazım hayatta… G.Saray'da olan…

Murat Özbostan

Galatasaray, Avrupa arenasında dün gece itibarı ile öyle bir sahne aldı ki her şey tek kelimeyle muhteşemdi. Türk futbolunda yeni bir tarihi sayfa açıldı. Çok gerildik, sesimiz kısıldı, bazen yıkıldık, bazen sevindik ama açıkçası işin finali olağanüstü oldu.

Güntekin Onay - Hürriyet: Dün gece Galatasaray’da herkes görevini çok iyi yaptı ve çok çalıştı. Ancak Abdülkerim, Kaan ve Sacha Boey harika işlere imza attılar. Mertens de oyunu çok iyi rahatlattı ve ataklarda oyunu çok iyi yönlendirdi. Okan Hoca çok zeki ve cesur bir teknik adam, Manchester United’ın zaaflarından faydalanmayı bildi. Zaha ve N’Dombele fiziksel olarak daha çok gelişip Ziyech de katılınca bu takımın oyunu daha da yukarıya çıkacak. Okan Buruk ve harika bir oyun ile Manchester United’a sahayı dar eden Galatasaray’a yürekten tebrikler.

Milliyet

Osman Şenher

Kaan Ayhan, sağda kaldığı müddetçe olağanüstü bir maç çıkardı. Bu çocukta Okan hoca ısrar etmeli. Her maç üstüne koyarak futbolunun çıtasını yükseltiyor. Boey gecenin en kilit futbolcusuydu. Manchester United’ın yüzde yüz gol olabilecek bir topunu Fernandes’in önünden alarak kornere attı. Rashford’la çok iyi mücadele etti. Gerçekten Boey özel bir futbolcu. Kerem Aktürk’e herkes sallıyor. Kardeşim çenenizi kapatın. Futbolu bilenler, bilmeyenler sadece moral bozuyor. Attığı ikinci goldeki vuruş tekniğine bakın. Bu çocuğa saygı duyun..

Bülent Timurlenk - Sabah: G.Saray'da Torreira'nın sakatlığı elbette ki şanssızlıktı. 2-2 sonrasında kaçan penaltı ve daha zorunu atan İcardi. "Düşler Tiyatrosu"nu tribünlere, "Kâbuslar Evi"ne dönüştüren Okan Buruk ve öğrencileri formalarının ve armalarının tarihine layık bir galibiyet aldılar. Liyakat ve itibar. Herkese lazım hayatta… G.Saray'da olan…