Spor yazarları Türkiye-Ermenistan maçını değerlendirdi: Bu jenerasyona gerçekten yazık oluyor

Spor yazarları Türkiye-Ermenistan maçını değerlendirdi: Bu jenerasyona gerçekten yazık oluyor
Spor yazarları Türkiye-Ermenistan maçı sonucunu köşelerine taşıdı. Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan'la 1-1 berabere kaldı. Spor yazarlarının gündeminde de Türkiye-Ermenistan maçı vardı....

Spor yazarları Türkiye-Ermenistan maçı sonucunu köşelerine taşıdı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan'la 1-1 berabere kaldı. Spor yazarlarının gündeminde de Türkiye-Ermenistan maçı vardı. İşte Yazarlardan maç değerlendirmesi...

Cem Dizdar – Fanatik

“Maç berabere bitti ve Kuntz’un tartışılan Türkiye kariyeri son dakikalarda gelen golle nihayete ermekten kurtuldu sayılır! Şimdi yaptığı Vargas esprisinden girip futbolu bilmediğinden çıkılacağı kesin ama çok az insan ülkede oynanan oyunun seviyesinden söz edecektir! Haliyle bu futbol ikliminin kurbanı her daim hazırdır.”

Attila Gökçe –Milliyet

“Dün kara bir gün gibi başladı, puslu bir geceyle bitti. Bu maçta enerjilerini kulüp takımlarında harcayan ve büyük başarıya ortak olan oyuncularımızın yorgunluğunu gördük. Ama gayretleri inkar edilemezdi. Maç berabere bittiyse soğukkanlılıkla bunu hak ettiğimizi söyleyelim ama yanına da bir not düşelim: Hayır, bu oyun galibiyet için bize yetmezdi.”

Uğur Meleke – Hürriyet

“Milli takımın Interlilerden, Atleticolulardan, Benficalılardan, Romalılardan oluşan bu kaliteli jenerasyonu, maalesef teknik adam seçimleriyle heba olma yolunda. Umut Meraş-Kenan gibi seçimleriyle 60 yıllık Avrupa şampiyonaları tarihinin en kötü sonucuna imza atan Şenol Güneş ve bu takımın seviyesinin çok altındaki Stefan Kuntz... Bu jenerasyona gerçekten yazık oluyor.”

Engin Verel – Akşam

“Oyuncular son dakikalarda benliğini, ruhunu her şeyini sahaya koydu. Neyse ki Bertuğ attığı golle yüz kızartıcı bir yenilgiden kurtardı. Ama bu 1 puan Kuntz'u kurtarır mı bilemem.”

Ömer Üründül – Sabah

“İlk yarıda top bizdeydi, hızlı oynamaya çalıştık. Kapalı savunmalar karşısında set oyununda alışılmış yetersizliğimiz vardı. Sırtı dönük oynamayı bilen bir santrforumuz da yoktu. Ermenistan zaman zaman defansını öne çıkartarak bize elverişli bir saha içi ortamı bıraktı. Ama bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik”

Bülent Timurlenk – Sabah

“İddia ediyorum dün bu maçı izleyip bu değişiklikleri yapabilecek tek insan var memleket sınırları içinde. Onun da bizim Milli Takım teknik direktörümüz olması bizim büyük çaresizliğimiz işte… Hamit Altıntop-Kuntz'un futbol aklına (!) teşekkür edip ülkenin en önemli futbol akıllarından Sergen Yalçın'ı göreve çağırma vaktidir.”