Stefan Kuntz: Türk Milli Takımı teknik direktörlüğü görevinden alınmam için bir neden bulmak zor

Stefan Kuntz: Türk Milli Takımı teknik direktörlüğü görevinden alınmam için bir neden bulmak zor
A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Stefan Kuntz, "Görevinden alınmam için bir neden bulmak zor. Ve henüz bir neden bulamadılar" dedi.Alman teknik adam Stefan Kuntz'un Türkiye A Milli Futbol Takım'daki görevine...

A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Stefan Kuntz, "Görevinden alınmam için bir neden bulmak zor. Ve henüz bir neden bulamadılar" dedi.

Alman teknik adam Stefan Kuntz'un Türkiye A Milli Futbol Takım'daki görevine son verildi. Kuntz'un yerine İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella getirildi.

Almanya'da yayın yapan ARD/Sportschau dergisine açıklamalarda bulundu.

"Gizliden gizliye bekliyordum"

Bein Sports'un aktardığına göre Almanya'da yayın yapan ARD/Sportschau dergisine açıklamalarda bulunan Kuntz, Türkiye'de kazandığı deneyimlerin bundan sonraki görevlerde kendisine oldukça katkı sağlayacağını belirtti; "Beni göreve getiren Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi değişti. Zamanla güven ilişkisi olmadığı, destek olmadığı anlaşıldı. Bu yüzden gizliden gizliye zaten bunu bekliyordum" dedi.

"Neden bulmak zor"

"Kötü oldu çünkü çok puan almıştık" diyen Kuntz, "Benim Türk Milli Takımı teknik direktörlüğü görevinden alınmam için bir neden bulmak zor. Ve henüz bir neden bulamadılar" ifadelerini kullandı.

"Türk medyasının ayrılmamda çok büyük bir rolü oldu"

Medyanın yalan haberler yaptığını ve görevden alınmasında etkili olduğunu belirten Kuntz, "Türk medyasının ayrılmamda çok büyük bir rolü oldu. Mesela Almanya'da yalan olan bir haber yapamazsın. Çünkü buna karşı hakkımı arayabilirim. Türkiye’de bu yok. Bazı yalan ve kurgulanmış haberlerin doğru kabul edilmesi yazık" diye konuştu.