Suudiler UEFA kapısında. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'ne Al Nassr ile dönebilir

Suudiler UEFA kapısında. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'ne Al Nassr ile dönebilir
Yaz transfer döneminde futbol piyasalarını alt üst eden Suudiler şimdi de Avrupa kapılarını zorluyor. Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr için çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. UEFA'nın, Suudi takımını Şampiyonlar Ligi'ne...

Yaz transfer döneminde futbol piyasalarını alt üst eden Suudiler şimdi de Avrupa kapılarını zorluyor. Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr için çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. UEFA'nın, Suudi takımını Şampiyonlar Ligi'ne çağıracağı öne sürülüyor.

Abu Dhabi Sports'un haberine göre, Cristiano Ronaldo, Anderson Talisca, Sadio Mane ve Marcelo Brozovic gibi yıldızları bulunduran Al-Nassr, UEFA tarafından önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne çağrılabilir.

Ceferin net bir dille reddetmişti

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin daha önce yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ekiplerinin kesinlikle Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda yer almayacağını belirtmişti.

Orta Asya ve Orta Doğu'dan ülke var

UEFA organizasyonlarına coğrafi olarak Avrupa kıtasında yer alan ülkeler katılabiliyor. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından UEFA’ya başvuran Kazakistan ile üç Kafkas ülkesi Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan üye kabul edilmişti. Avrupa coğrafi bölgesinin uzağında yer alan İsrail ise, takımlarının AFC (Asya Futbol Federasyonu) tarafından boykot edilmesinin ardından 1994’te UEFA’ya tam üye olarak kabul edilmişti.