Time dergisi Messi'yi 2023'ün sporcusu seçti

Time dergisi Messi'yi 2023'ün sporcusu seçti
Lionel Messi, TIME tarafından 2023 yılının sporcusu seçildi. Barcelona ve PSG kariyerinin ardından kariyerini ABD'nin Inter Miami takımında sürdüren Messi, daha önce de Time Dergisi tarafından 2023 yılının en etkili 100 ismi arasında...

Lionel Messi, TIME tarafından 2023 yılının sporcusu seçildi. Barcelona ve PSG kariyerinin ardından kariyerini ABD'nin Inter Miami takımında sürdüren Messi, daha önce de Time Dergisi tarafından 2023 yılının en etkili 100 ismi arasında gösterilmişti. Messi'yi 100 etkili isim arasında seçen Federer gerekçesini şöyle yazmıştı:

"35 yaşındaki Messi'nin benim için öne çıkan yanı, onun bunca yıl boyunca istikrarlı büyüklüğü. Bunu başarmak ve sonra sürdürmek çok zordur. Bir sihirbaz gibi top sürüyor ve pasları birer sanat eseri. Farkındalığı ve öngörüsü neredeyse insan anlayışının ötesindedir. Umarım onun eşsiz yaratıcılığını ve sanatını biraz daha uzun süre görebiliriz. Messi sahada performans sergilerken gözlerinizi çok sık kırpmayın. Anın adamından inanılmaz bir şeyi kaçırabilirsin. Teşekkürler Leo."

Ballon d'Or'u da kazandı

Lionel Messi, 31 Ekim'de futbolun en önemli ödüllerinden olan Ballond'Or'u kazanmıştı. Arjantinli yıldız bu büyük ödülü 8. kez elde etmişti.