Yıldız futbolcu cinsel suçlama engeline takıldı: Kanada’ya giremiyor!

Hakkında cinsel suçlama iddiaları bulunan Thomas Partey, Kanada'ya alınmadı. Ganalı futbolcu, Panama maçında forma giyemeyecek.

Yıldız futbolcu cinsel suçlama engeline takıldı: Kanada’ya giremiyor!

2026 Dünya Kupası, dün akşam Meksika - Güney Afrika maçıyla başladı. Maçlar devam ederken beklenmedik gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor.

The Athletic'te yer alan habere göre; Ganalı futbolcu Thomas Partey, Panama ile Kanada'da oynanacak Dünya Kupası maçında forma giyemeyecek.

FIFA, The Athletic'e yaptığı açıklamada Partey'in İngiltere'de karşı karşıya kaldığı cinsel suçlama nedeniyle Kanada'ya girişine izin verilmediğini doğruladı.

"SON KARARI EV SAHİBİ VERİR"

FIFA, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"FIFA, oyuncu Thomas Partey'nin Kanada hükumeti tarafından vize başvurusunun reddedilmesi nedeniyle, Çarşamba günü (17 Haziran) Panama ile oynanacak ilk maç için Gana takımının ABD'deki kampından Kanada'ya seyahat edemeyeceğini doğrulamaktadır.

FIFA, vize değerlendirmeleri de dahil olmak üzere ev sahibi ülkelerin göçmenlik süreçlerine dahil olmamaktadır. Önceki FIFA organizasyonlarında olduğu gibi, kimlerin vize alacağına ve ülkeye kabul edileceğine nihai olarak ev sahibi hükumet karar verir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar