Suriye net: Asker çekilmeden olmaz

Suriye net: Asker çekilmeden olmaz
Rusya, Türkiye, İran ve Suriye yönetimi dışişleri bakanlarının Moskova’da yapmayı planladığı toplantı, bir gün öncesinde Suriye lideri Beşar Esad ve Rusya Lideri Vladimir Putin’in görüşmesi sonrasında ertelendi. Şam...

Rusya, Türkiye, İran ve Suriye yönetimi dışişleri bakanlarının Moskova’da yapmayı planladığı toplantı, bir gün öncesinde Suriye lideri Beşar Esad ve Rusya Lideri Vladimir Putin’in görüşmesi sonrasında ertelendi. Şam yönetiminin, Moskova aracılığıyla Ankara’ya bir mutabakat muhtırası iletti, toplantının da bu nedenle yapılmadığı iddia ediliyor.



Suriye parlamentosu Milletvekili Ali Odeh El Cadan, Suriye ve Türkiye dışişleri bakanlarının görüşmesine ilişkin Rûdaw’a konuştu. El Cadan, “Dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapmadan önce, ön adım olarak birkaç noktada anlaşmamız gerekiyor,” ifadelerini kullandı. El Cadan, uzlaşma sağlanması için Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi ve silahlı gruplara desteği çekmesi gerektiğini aktardı.

El Cadan, 14 Mayıs seçimlerine dikkati çekerek, “AK Parti’nin kullanacağı bir koz değiliz, egemen bir devletiz ve kontrolümüze geri verilmesi gereken işgal edilmiş topraklarımız var” dedi.