Suriye, Türkiye üzerinden insani yardımların süresini uzattı

Suriye, Türkiye üzerinden insani yardımların süresini uzattı
Birleşmiş Milletler'in Öncüpınar ve Ceylanpınar üzerinden Suriye'nin kuzeyine ulaştırdığı yardımların 13 Mayıs'a kadar devam edeceği açıklandı.Suriye, 6 Şubat'a meydana gelen, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen depremlerin ardından...
Birleşmiş Milletler'in Öncüpınar ve Ceylanpınar üzerinden Suriye'nin kuzeyine ulaştırdığı yardımların 13 Mayıs'a kadar devam edeceği açıklandı.

Suriye, 6 Şubat'a meydana gelen, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen depremlerin ardından Türkiye'nin iki sınır kapısı üzerinden ülkenin kuzeyine insani yardımların ulaştırılması için verdiği izni üç ay daha uzattı. Depremlerin ardından Şam yönetimi, Birleşmiş Milletler'in (BM) Türk sınır kapıları üzerinden yardım göndermesine üç aylığına izin vermişti. Bu izin süresi, dördüncü kez olmak üzere 13 Mayıs 2024'e kadar uzatıldı.

Suriye'nin BM Elçisi Koussay Aldahhak, cumartesi günü yaptığı açıklamada, BM'nin Öncüpınar (Bab el Selam) ve Ceylanpınar (El Rae) sınır kapılarını kullanmaya devam edebileceğini belirtti.

BM, 2014 yılından bu yana BM Güvenlik Konseyi'nin verdiği yetkiyle Suriye'nin kuzeybatısındaki milyonlarca kişiye yardım ulaştırmak için Türkiye'nin Cilvegözü (Bab el-Hava) sınır kapısını kullanıyordu. Fakat bu izin, 15 üyeli konseyin izni uzatma konusunda bir anlaşmaya varamaması üzerine geçen yılın temmuz ayı ortasında sona ermişti.