Suriyeli olduğunu söyleyip "Asgari ücretliler ölsün" demişti; Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı!

Suriyeli olduğunu söyleyip "Asgari ücretliler ölsün" demişti; Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı!
İletişim Başkanlığı; bir sokak röportajında Suriyeli olduğunu iddia ederek, "25 bin lira kazanıyorum, vergi ödemiyorum, asgari ücretliler ölsün" diyen kişinin, Şanlıurfa'ya kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğunu ve hakkında...

İletişim Başkanlığı; bir sokak röportajında Suriyeli olduğunu iddia ederek, "25 bin lira kazanıyorum, vergi ödemiyorum, asgari ücretliler ölsün" diyen kişinin, Şanlıurfa'ya kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğunu ve hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

Medyali TV isimli YouTube kanalının Mecidiyeköy'de yaptığı sokak röportajında konuşan bir kişi “Türkiye ekonomisi bana göre iyi. 25 bin lira maaş alıyorum, rahat geçiyorum. Asgari ücretli ölsün bence. Asgari ücret ile kimse çalışmıyor ki şu an. Fabrikada, markette çalışanlar var. Asgari ücrete kendilerini mahkûm etmişler, gözlerini açsalar çeşit çeşit işler var. Kendi işimin patronu oldum, tekstil ile uğraşıyorum. Vergi ödemiyorum. Biz mutluyuz.    Türkiye'de her şey iyi. Gayet normal geçiniyoruz. Tek eksik şu an şeriat, o da gelse tamam” demişti.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu kişinin Türk vatandaşı olduğu belirtilerek iddialarının doğru olmadığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan araştırmalar neticesinde, röportajı veren şahsın Şanlıurfa / Viranşehir nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Şahısla ilgili adli işlem başlatılmıştır.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde Suriyeli olduğunu iddia ederek, 'Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum' şeklinde açıklamalarda bulunan şahsın beyanları doğru değildir."