Tabloyu ‘aşılılar’, ‘aşısızlar’ olarak açıklayın

Tabloyu ‘aşılılar’, ‘aşısızlar’ olarak açıklayın
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, önceki gün 229 vatandaşın daha Covid-19’dan vefat ettiğini hatırlatarak, “Türkiye’de toplam 8 milyon 480 bininci vaka tespit edildi. 74 bin 202...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, önceki gün 229 vatandaşın daha Covid-19’dan vefat ettiğini hatırlatarak, “Türkiye’de toplam 8 milyon 480 bininci vaka tespit edildi. 74 bin 202 kaybımız var. Günlük vakada dünya 6’ncısı, günlük ölümde de dünya 10’uncusu durumundayız. Basit bir çıkarımla dünya Covid’den yavaş yavaş kurtulurken Türkiye sokağa çıkma yasaklarını koyduğu günlerdeki rakamlara yakın bir yerde seyrediyor” dedi.

Türkiye’de salgından dolayı yaşanan ölümlere dikkat çeken Özel, “Sağlık Bakanı’nı bir kez daha, bir kez daha, bir kez daha uyarıyoruz; aşısızlar ölüyor; bunda siz de biz de mutabıkız. Sizin artık bu her gün açıklanan turkuaz tabloyu ‘aşılılar’ ve ‘aşısızlar’ diye iki ayrı tablo şeklinde açıklamanız gerekiyor. Aşıya karşı bundan daha ikna edici bir tablo olamaz” ifadesini kullandı.