Takvime Çek Cumhuriyeti eklendi

Takvime Çek Cumhuriyeti eklendi
Dünya Superbike Şampiyonası, 2021 takviminde bir değişiklik daha yaparak Avustralya yarışını iptal etti ve ağustos ayı için Çek Cumhuriyetini takvime dahil etti.Yapılan anlaşmaya göre Çek Cumhuriyeti 2025 sonuna kadar Dünya...

Dünya Superbike Şampiyonası, 2021 takviminde bir değişiklik daha yaparak Avustralya yarışını iptal etti ve ağustos ayı için Çek Cumhuriyetini takvime dahil etti.
Yapılan anlaşmaya göre Çek Cumhuriyeti 2025 sonuna kadar Dünya Superbike Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.
Çek pisti, temelde Philip Island yarışının yerini alıyor. Çünkü yönetim, COVID-19 nedeniyle başlangıçta ertelenen Avustralya yarışını ertelemek zorunda kaldı. Bununla beraber şampiyona, Melbourne merkezli pistin 2022 takvimine döneceğini ve geleneksel şekilde ilk yarış olacağını da doğruladı.
Bunun dışında herhangi bir değişiklik açıklanmadı. Bu da Endonezya’daki yeni Mandalika Cadde pistinin, 12-14 Kasım tarihleri arasında sezon finaline ev sahipliği yapacağı anlamına geliyor. Yine de pistin önce homologe edilmesi gerekecek.
Sezon, 21-23 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın Aragon pistinde başlayacak ve Çek Cumhuriyeti’ne gitmeden önce Portekiz, İtalya, İngiltere ve Hollanda yarışları gerçekleştirilecek.
Sonrasında Navarra, Magny Cours, Barselona ve Jerez yarışları yapılacak. Ardından sezon, Portekiz, Arjantin ve Endonezya yarışlarıyla sona erecek.
*Homologasyon: Otorite tarafından verilen onay