Tanrıkulu: Hak ihlalleri hayatları karartıyor

Tanrıkulu: Hak ihlalleri hayatları karartıyor
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘2021 Ocak-Kasım Ayı Hak İhlal Raporu’nu yayınlandı. Rapora göre, 11 aylık dönemde insan hakları ihlali nedeniyle toplam 2 bin 344 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. 2 bin 953 vatandaş...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘2021 Ocak-Kasım Ayı Hak İhlal Raporu’nu yayınlandı. Rapora göre, 11 aylık dönemde insan hakları ihlali nedeniyle toplam 2 bin 344 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. 2 bin 953 vatandaş işkenceye ya da kötü muameleye maruz kaldı.

Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:
“İşkence, idari pratik olarak bütün Türkiye’de devam ediyor. İşkence artık gözaltı merkezlerinde, cezaevlerinde değil sokakta ve her yerde ve herkese göstere göstere yapılıyor. Özellikle bir korku iklimi yaratmak amacıyla yapılıyor.

Geçtiğimiz yıl 2 bin 156 kişi işkence gördü. İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre, 797 kişi de cezaevlerinde işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldı. İfade özgürlüğü kapsamında toplam bin 254 yurttaşımız gözaltına alındı, engellendi veya erişim yasakları getirildi. 347 yurttaşımız düşünceyi ifade ettikleri için gözaltına alındılar. Mahkum olan yurttaşlarımızın sayısı 44. Düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda böyle ağır bir tablo var.”