"Tarikatlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz" diyen Bakan Tekin kim? TİP'li Kadıgil anlatmıştı

"Tarikatlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz" diyen Bakan Tekin kim? TİP'li Kadıgil anlatmıştı
TİP Milletvekili Sera Kadıgil Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda MEB’in bütçesi tartışılırken Bakan Yusuf Tekin’e bir dizi eleştiri sıralamıştıKadıgil yaptığı konuşmada Tekin’in müsteşar olduğu yıllarda tarikatlarla...

TİP Milletvekili Sera Kadıgil Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda MEB’in bütçesi tartışılırken Bakan Yusuf Tekin’e bir dizi eleştiri sıralamıştı

Kadıgil yaptığı konuşmada Tekin’in müsteşar olduğu yıllarda tarikatlarla yaptığı protokoller ve tarikatlara yakınlığını hatırlattığı konuşma tekrar gündeme geldi.

Bakan Tekin geçtiğimiz gün Meclis’te MEB’in bütçesi görüşülürken söz almış ve tarikatlarla bakanlığın ilişkilerini eleştiren muhalefete “Sizin tarikat dediğiniz bizim STK dediğimiz derneklerle işbirliği yapmaya devam edeceğiz” yanıtı vermişti.

Tarikatlara desteği aleni şekilde açıklayan Tekin’e yönelik kamuoyunda eleştiriler gelmeye devam ederken TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in komisyon görüşmelerinde Bakan Tekin’in geçmişini hatırlattığı konuşma tekrar gündeme geldi.

Kadıgil’in konuşması şöyleydi:

“2013 senesinde Sayın Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanı müsteşarı olarak görevlendiriliyor. Aynı sene ‘tesadüfen’ Andımız kaldırılıyor. 2014 senesine geliyoruz, 6528 sayılı kanunla Yusuf Bey hariç merkezi ve taşradaki tüm eğitim yöneticileri, yaklaşık 50 bin kişi görevden alınıyor. Aynı kanunla özel okul öğretmenlerinin, devlette çalışan öğretmenlerden daha düşük maaş almasının önü açılıyor ve MEB’in teftiş sistemi çökertiliyor. 2015 senesine geliyoruz, özel okullara ‘eğitim desteği’ adı altında öğrenci başına destek verilmeye başlanıyor. Devlet okullarına ve devlet okullarında okuyan çocuklara bütçe ayıracağımıza 8 milyar TL’yi özel okullarda okuyan çocuklara ayırıyoruz.

Ensar Vakfı yöneticileri ile ilişki

Bundan sonra ne yapıyorsunuz? Bakan olduktan sonra 2 ay geçiyor, Ensar’da Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olacak Asım Sultanoğlu isimli şahsı alıyorsunuz. Urfa’da İl Milli Eğitim Müdürü olarak atıyorsunuz. Ben Ensar’da avukat olarak görev yaptım biliyor musunuz Sayın Tekin? O Asım denen adamın makamına ikinci gün gittim, ‘Burada Ensar Vakfı diye bir vakıf merdiven altında bir yer açmış, 40’a yakın çocuğun başına bunlar gelmiş. Siz bunları biliyor musunuz’ dedim. Arkadaşınız belli, gelince sorun, benim yüzüme ‘Olur mu öyle şey canım? Bizim bundan haberimiz olur mu?’ dedi. Bu sebeple görevden uzaklaştıran bu insan, sizin bakan olmanızdan 2 gün sonra iş yapmış gibi, marifetmiş gibi Urfa’ya yine İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanabiliyor.