Tatilciler rekor kırdırdı: Araç kiralama oranı bu yaz yüzde 75 arttı

Tatilciler rekor kırdırdı: Araç kiralama oranı bu yaz yüzde 75 arttı
Her yıl yaz aylarında araç kiralama oranını artıran tatilciler, bu yıl rekora imza attı. Tatile gitmek isteyen binlerce kalabalık aile, uçak gibi uzun mesafe ve lüks toplu taşıma araçları kullanmak yerine, araç kiralayarak hem...

Her yıl yaz aylarında araç kiralama oranını artıran tatilciler, bu yıl rekora imza attı. Tatile gitmek isteyen binlerce kalabalık aile, uçak gibi uzun mesafe ve lüks toplu taşıma araçları kullanmak yerine, araç kiralayarak hem daha uygun hem de pratik çözümler üretti.

Araç Kiralama Operasyon Direktörü Alican Sarp, yaz aylarında araç kiralama oranlarının arttığını ancak bu yaz önceki yaz aylarına oranla araç kiralamada çok ciddi bir taleple karşılaştıklarını belirterek "Tatilciler bu yıl araç kiralamada rekor kırdırdı. Araç kiralama oranı geçtiğimiz yaz aylarına oranla yüzde 75 arttı" dedi. Sarp özetle şunları kaydetti:

“Araç kiralama fiyatı 900 tl'ye yükseldi”

“Yıllık bazda fiyatlar çok dinamiktir. Fakat yaz aylarını konuşacak olursak geçen sene misafirlerimiz günlük 500₺ karşılığında araç kiralarken bugün en düşük rakam ortalama 900₺ bandında. Geçen sene kış aylarında 150₺'ye günlük araç kiralanabiliyordu. Bu sene en düşük rakam günlük 250-300₺ bandında oldu. Tüm Türkiye genelinde bölgesel bazda fiyatlar oldukça değişkenlik gösteriyor. Mevsim ve bölgeler fiyatları direkt olarak etkiliyor.

“Sektör için sevindirici”

Kalabalık aileler, tatil için uçak gibi lüks bir toplu taşıma aracını tercih edince yol masrafları otomatik olarak üçe katlanıyor. Bu durumda araç kiralamak, tasarrufa izin veren bir yöntem olarak öne çıkıyor. Yani düşünün ki bir aile hem yol masrafından kurtuluyor hem de bir tatil köyüne mecbur kalmıyor. İstediği sahilde denize girip, istediği restoranda yemek yemek ve sürekli gezmek isteyenler hem tasarruf hem de keyif için araç kiralamayı tercih ediyor.

“Firma kiralamaları da etkili”

Araç kiralamanın bu yaz patlamasının bir nedeni de firmaların araç satın alarak uzun vadeli bir yatırım yapmak yerine, ihtiyaç halinde istedikleri zaman araç kiralayabilme serbestiyetlerinin olması... Yani araç kiralayan firmalar, hem kendi bütçelerini zorlamayacak seçimlerde bulunabiliyor, hem de araç kilometresinin artmasıyla kendi aracında yaşayacağı değer kaybından kurtuluyor. Son zamanlarda açılan şirket sayısındaki artış da araç kiralama oranlarını yukarıya taşıyan bir başka sebep olarak öne çıkıyor." (ANKA)