TCMB enflasyon hedeflemesini kararlı bir şekilde uygulayacak

TCMB enflasyon hedeflemesini kararlı bir şekilde uygulayacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda para politikasıyla ilgili sunum yaptı. Ağbal, fiyat istikrarını önceleyen politikanın kararlılıkla uygulanacağını belirtti. Ağbal...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda para politikasıyla ilgili sunum yaptı. Ağbal, fiyat istikrarını önceleyen politikanın kararlılıkla uygulanacağını belirtti. Ağbal son çeyreğe ilişkin göstergelerin, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret ettiğini bildirdi.

Ekonomik faaliyete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ağbal, şöyle konuştu:

“Ekonomimiz son çeyrekte, 3. çeyrekte oluşan güçlü momentumu, ivmeyi sürdürmektedir. Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Enflasyon beklentilerindeki yükseliş sürüyor, enflasyon özellikle dövize dayalı gruplarda görece yüksek seyrediyor. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler, para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir. Merkez Bankası, orta vadeli enflasyon hedefi olan yüzde 5’e varmada üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olarak, hedef ufku içerisinde kararlı ve azimli bir tutum gösterecektir.”

SWAP İŞLEMLERİNİ YILBAŞINDAN SONRA GÜNLÜK VERECEĞİZ

Sunumun ardından Ağbal, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Ağbal bu bölümde swap işlemleriyle ilgili olarak yılbaşından sonra bu işlemleri günlük olarak vereceklerini açıkladı. Enflasyon hedefi olarak yüzde 5'e inandığını belirten Ağbal, "Başka ülkeler enflasyonu yüzde 1-2'de tutuyor da Türkiye Cumhuriyeti neden tutamasın? Bizim ne eksiğimiz var? Yapabiliriz" ifadelerini kullandı.