TEB: Maskeler eczanede satılsın

TEB: Maskeler eczanede satılsın
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, yaptığı açıklamada maskelerin eczanelerde satılması gerektiğini söyledi.“Bu süreçte, örneğin 65 yaş üstü ancak sağlık nedeniyle dışarı çıkması gereken...

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, yaptığı açıklamada maskelerin eczanelerde satılması gerektiğini söyledi.
“Bu süreçte, örneğin 65 yaş üstü ancak sağlık nedeniyle dışarı çıkması gereken kişiler, ikametgahlarının dışında olanlar, farklı nedenlerle henüz kod gelmeyenler ve diğerleri, maskeye ulaşmaya çalışıyor ancak ulaşamıyordu. Bu da eczanelerde hem fazladan iş yüküne neden oluyor, hem de eczacıya ve eczane çalışanlarına yönelik şiddete kadar neden olan olaylara sürekli olarak yol açıyordu.
‘TALEP ETMİŞTİK’
“Vatandaşların maskeye ulaşımının kolaylaşması adına maskelerin tavan fiyatıyla satılması uzun süredir taleplerimiz arasındaydı” diyen Çolak, “Yeni fırsatçılara, koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için de ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi de şarttır. Sağlık çalışanları olarak bu uyarıları yapmanın kamuya ve hastaya borcumuz olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.