Timsahın midesinden 70 adet madeni para çıkarıldı

Timsahın midesinden 70 adet madeni para çıkarıldı
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Nebraska eyaletinin Omaha şehrindeki Henry Doorly Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu’ndaki timsahın midesinde 70 adet madeni para bulundu. Henry Doorly Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu’ndaki yetkililer,...
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Nebraska eyaletinin Omaha şehrindeki Henry Doorly Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu’ndaki timsahın midesinde 70 adet madeni para bulundu. 

Henry Doorly Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu’ndaki yetkililer, ziyaretçilerin timsahın çevrili olduğu bölgeye bozuk paralar attığını ve timsahın da temizlik öncesinde bu madeni paraları yediğini söyledi. Ameliyatın ardından hayvanat bahçesindeki yetkililer, ziyaretçileri “hayvanat bahçesindeki herhangi bir su kütlesine bozuk para atmaktan” kaçınmaya çağırdı.

Thibodaux da dahil olmak üzere 10 timsah, kan alma ve radyografi gibi çeşitli muayenelerden geçirildi.

BBC'nin haberine göre, Thibodaux’u ameliyat eden veteriner Christina Ploog, madeni paraların tamamının midesinden çıkarıldığını açıkladı. Ploog, insanların madeni para atarak hayvanlara ne denli zarar verebileceklerini farkında olmadığını söyledi.

Thibodaux’un başına gelenler, bazı ziyaretçileri de endişelendirdi. Bir ziyaretçi Facebook’tan hayvanat bahçesinin düzenli olarak temizlenip temizlenmediğini sordu. Aldığı cevap ise şu oldu: “Hayvanat bahçesi genelinde rutin temizlik yapıyoruz. Ancak iki temizlik arasında timsahlar, temizlenecek maddeleri çoktan yemiş olabiliyorlar”