‘TL iyi ki değersiz’ şükrü

‘TL iyi ki değersiz’ şükrü
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, geçen mart ayında dolar 14,84 lirayken “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” demişti… Nebati’nin kurmadığı “Çok şükür” cümlesi aylar sonra...

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, geçen mart ayında dolar 14,84 lirayken “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” demişti… Nebati’nin kurmadığı “Çok şükür” cümlesi aylar sonra AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, Türk Lirası’nın erimesinden duyduğu memnuniyeti, “Eski dönemde maalesef Türk Lirası çok değerliydi. Bu ortaya ithalat çıkarıyordu. Çok şükür son yıllarda yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı” sözleriyle ifade etti. TGRT Haber’de Ercan Gürses’in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi. Bu ortaya ne çıkarıyordu? Olağanüstü yüksek miktarda ithalat. Yani ne varsa kalem dahil her şeyi daha ucuza dışardan ithal eder durumdaydık. Çok şükür 2013’ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş Türkiye bundan uzaklaştı. İmalata, üretime, ihracata, yatırıma ve istihdama dayalı bir ekonomi yönelişine Türkiye kendisini sevk etmiş oldu. Bunun önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Burada da o dengeyi Türk ekonomisi sağlayacaktır. Dövizin çok değerli olması ya da çok değerinin düşük olması arasında bir denge oluşacaktır.”