TMMOB'den İliç'teki maden faciası hakkında suç duyurusu

TMMOB'den İliç'teki maden faciası hakkında suç duyurusu
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen göçük nedeniyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.TMMOB, İliç’te tüm itirazlara rağmen kapatılmayan Çöpler...
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen göçük nedeniyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

TMMOB, İliç’te tüm itirazlara rağmen kapatılmayan Çöpler Altın Madeni’nde dün öğle saatlerinde meydana gelen yığın liç çökmesi hakkında açıklama yaptı.

Cezalandırılması gerektiği belirtildi

Açıklamada, facianın yaşanmasından sorumlu olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ve Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile şirket yöneticileri ve yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine yer verildi.

Savcılığa verilen dilekçede, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Şirket yetkililerinin cezalandırılması gerektiği de ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yürüttüğü faaliyet dolayısıyla 9 kişinin toprak altında kalmasına ve insan sağlığı ve çevrenin telafisi imkansız zararlara uğramasına neden olan Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Şirket yetkililerinin cezalandırılması gerekmektedir.

Yine tüm eksiklik ve risklere rağmen görevini kötüye kullanarak aykırılıklara göz yuman, faaliyetin devamı için her türlü izin ruhsat süreçlerini devam ettirerek onaylayan önceki dönem ve mevcut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Bakanlık yetkilileri, Erzincan Valisi ve Valilik yetkilileri, ÇŞİB Erzincan İl Müdürü ve Müdürlük yetkililerinin de yargılanarak cezalandırılmaları gerekmektedir."