TOPRAK RAZGATLIOĞLU PODYUMDAN İNMEDİ

TOPRAK RAZGATLIOĞLU PODYUMDAN İNMEDİ
2021 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz Estoril pistinde gerçekleştirilen 2. yarışının kazanan isimi Ducati’den Scott Redding olurken temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu ikinci, Kawasaki pilotu Jonathan Rea üçüncü oldu.Yarışa...

2021 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz Estoril pistinde gerçekleştirilen 2. yarışının kazanan isimi Ducati’den Scott Redding olurken temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu ikinci, Kawasaki pilotu Jonathan Rea üçüncü oldu.
Yarışa ikinci sırada başlayan Redding iyi bir çıkış yaparak liderliği aldı ve yarış sonuna kadar birinciliği sürdürdü. Toprak ise dördüncü sırada başlaması gereken yarışta Alex Lowes’un sıralama turlarındaki zaman turunun iptal edilmesin dolayı Lowes’un yerini aldı ve üçüncü sırada start aldı.
Yarışın başından sonuna kadar Redding, Toprak’ın baskısıyla birinci yarışı lider sürdürdü. Şampiyona lideri Rea, Portekiz’deki şanssızlığını ilk yarışta kıramadı ve yarışı Toprak’ın ardında bitirebildi.
Dördüncü Garrett Gerloff olurken, beşinci Michael Ruben Rinaldi oldu.
Beşinci sıradaki Rinaldi’yi Chaz Davies, Michael Van Der Mark, Alvaro Bautista, Tito Rabat ve Andrea Locatelli takip ettiler.
SUPERPOLE
Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz’in Estoril pistinde gerçekleştirilen Superpole yarışını kazanan isim Kawasaki’nin şampiyona lideri sürücüsü Jonathan Rea oldu. İkinci, temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu, üçüncü ise Scott Redding oldu.
İlk turlarda birinciliğe yükselen Toprak, Rea’nin baskısına dayanamadı ve lastiklerinin de son turlarda bitmesinin ardından ikincilikle Superpole yarışını tamamladı ve ikinci yarışa ikinci sırada başladı.
Toprak’ın savunmasını aşamayan Redding, Superpole’ü üçüncü sırada tamamladı.
Toprak’ın takım arkadaşı Garrett Gerloff cumartesi günkü gibi dördüncü olurken onu Michael Ruben Rinaldi ve Alex Lowes takip ettiler. Lowes’un altıncı olmasın ın ardından Toprak ve Redding bir kez daha Lowes ile puan farkını açmış oldu.
İKİNCİ YARIŞ
Estoril’deki ikinci Dünya Superbike yarışında zafer Kawasaki sürücüsü Jonathan Rea’in oldu. Chaz Davies ikinci olurken, Toprak Razgatlıoğlu üçüncü oldu.
Toprak, Superpole yarışının ardından ikinci sırada başladığı yarışta erken start aldığı gerekçesiyle iki tane uzun tur cezası aldı. Ama buna rağmen müthiş temposuyla podyumun üçüncü basamağını kimseye bırakmadı ve Portekiz’in son yarışını da podyumla kapatmış oldu. Toprak bu sonuçla beraber Dünya Superbike Şampiyonası sıralamasında ikinciliğe yükselmiş oldu.
Yarışa pole pozisyondan başlayan Redding ilk turlarda yerini korumayı başardı. Toprak’ın uzun tur cezasıyla birlikte rahatlayan İngiliz pilot daha sonra gerileyerek, Rea’nin baskısı altına girdi.
Rea, turlar ilerledikçe farkı kapattı ve Ducati sürücüne atak yaptı. Sonrasında Redding karşılık verdi ve ikili birbirleriyle mücadele ederken Redding motosikletinin kontrolünü kaybetti ve kaza yaptı.
Rea bu sonuçla beraber bu yılki dördüncü galibiyetini kazandı ve şampiyona için oldukça değerli puanlar elde etti.
Go Eleven Ducati adına yarışan Chaz Davies, yarışın yıldızlarından biriydi ve sessiz sedasız şekilde güçlü bir yarış çıkararak ikinci oldu. Böylelikle bu yılki ilk podyumunu aldı.
Toprak, geriye düşmesinin ardından yeniden yükselmeyi başardı ve Redding’in kazasıyla üçüncü sıraya çıkarak yarışı podyumda tamamladı. Böylelikle Estoril’deki tüm yarışlarda podyuma çıkmış oldu.
Sezonun üçüncü yarışı 11-13 Haziran tarihlerinde İtalya’da yapılacak.