TOUR OF TÜRKİYE HEYECANI

TOUR OF TÜRKİYE HEYECANI
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye) tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı.Atatürk Kültür Merkezi’nde...

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye) tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlen basın toplantısına Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, turun geçeceği şehirlerin spor il müdürleri ve davetliler katıldı.

Dünyanın ilk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet yarışı olan tur, 10-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bodrum’dan başlayacak ve İstanbul’da sona erecek organizasyonda, toplam uzunluğu bin 303 kilometre olan 8 etap geçilecek.

Turda 14 ülkeden 25 takım ve toplam 175 sporcu yarışacak. 7 WorldTour takımının yer alacağı Tour of Türkiye’de 12 pro takım ve 6 kıta takımı mücadele edecek. Geçen yıl 3 olan WorldTour takım sayısı bu yıl 7’ye yükselirken Nairo Quintana, Sam Bennett ve Chris Froome gibi güçlü bisikletçilerin pelotonda yer alması, yarışa yönelik uluslararası ilgiyi ve rekabeti artıracak.