Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Trabzon tipiye ve penaltıya takıldı

Karadeniz derbisinin kar yağışı nedeniyle oynanıp oynanmayacağı tartışılırken saha hummalı bir çalışma ile temizlendi. Hakem Volkan Bayarslan sahada yaptığı inceleme sonucu maçın oynanmasına karar verdi.
Abdullah Avcı, cezalı kalecisi Uğurcan’ın yerine Erce ile oyuna başladı. Yine cezalı Puchacz’ın yerine de İsmail’e ilk 11’de yer verdi. Yaklaşık 20 dakikalık gecikmeyle başlayan maçta sahanın yer yer bozulması güzel futbolu da zaman zaman engelledi. Top kontrolünün yoğun kar yağışı nedeniyle zor olduğu dakikalarda Visca’nın yakaladığı pozisyonda kaleci Gökhan gole izin vermedi.
25.dakikada Djaniny gole çok yaklaştı ancak topu ıskaladı. Bu dakika Bordo mavililer için şanssızlık Rizespor adına şans dakikasıydı. İlk yarıda sahanın zemini top kontrolü yapmak bir tarafa ayakta durmayı bile son derece güçleştirdı. Bu yarının en önemli gol pozisyonunu Visca cömertçe harcadı. Topa, kaleci kaleyi terketmeden vursaydı takımını öne geçirmesi işten bile değildi.
İkinci yarıya her iki takım da aynı 11’le başladı. Ancak yoğun kar yağışı da devam etti ve ağır olan zemini daha da ağırlaştırdı. 48.dakikada Abdulkadir plase bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Çaykur Rizespor’un 51. Dakikada geliştirdiği atakta Boldrin kale yerine topu kafa ile dışarı gönderdi. 56. Dakikada Nwakaeme’nin Holmen’e müdahalesi penaltı ile cezalandırıldı. Penaltıyı 59. dakikada oyuna giren Pohjanpalo kullandı ve takımına beraberliği getirdi. 63.dakikada Denswill’in eline çarpan topa Hakem Bayarslan yine penaltı verdi, atışı kullanan Pohjanpalo 2.golü kaydetti…
Trabzonspor’da 68. Dakikada Abdulkadir’in yerine Cornelius İsmail’in yerine Yusuf oyuna dahil oldu. 70. Dakikada Trabzonspor, Visca’nin topla buluşturduğu Djanjny ile eşitliği sağladı. Bruno Peres sarı kart görünce cezalı duruma düştü.
Uzatma dakikasında Pohjanpalo’yu Erce düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi… Atışı yine Pohjanpalo kullandı ve maçın skorunu belirledi: 3-2.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi