Trabzonspor kazandı ama…

Hızlandırılmış ligin takımları fiziksel ve zihinsel olarak yorduğu gerçeği ortada. Sınırlı kadrolar teknik adamların tahammül sınırlarını zorluyor. Bordo mavililerin böyle bir sorunu olmasa da rakipleri çoğunlukla o havayı soluyor. Bu durum sonuç üretme adına bir hırs, aşırı motivasyon, konsantrasyon sağlıyor. Dünkü Trabzonspor’da olduğu gibi!
Bordo mavililer Fenerbahçe yenilgisini telafi etmek için kısıtlı kadroya sahip, eksiği bol Kasımpaşa karşısına çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı ezbere sayılan bir kadroya sahip. Kimine göre oturmuş, kimine göre eldeki en iyi kadro. Bana göre alternatifi az, eldeki en iyi seçenek. Avcı, tek değişiklikle orta sahada Flavio’nun yerinde Abdülkadir Parmak’a şans verdi. Fenerbahçe maçında büyük eleştiri alan Serkan Asan’a sahip çıktı.
İki takımda oyuna futbol oynama arzusu içinde başladı. Oyunu orta alanda kilitleme yerine keyif verecek bir mücadeleyi tercih etti. İlk pozisyona giren ev sahibi takım Kasımpaşa olsa da ilk kaleyi tutan şutunda gol bulan takım Trabzonspor oldu. Djaniny futbol hayatının en basit golünü attı. Bir savunmanın üç hatayı peş peşe yapmasına pek rastlanmaz. Kasımpaşalı oyuncular bunu başardılar! Djaniny bu üç hatayı affetmeyerek kaleci Ertuğrul’un kapattığı köşeden, üstelik bacaklarının arasından topu filelere gönderdi. Bu gol iki taraf adına oyunun stresini de aldı. Trabzonspor bu golle oyun anlayışını bir vites büyüyüp demoralize olmuş rakibi karşısında ikinci golü arama gayretine girmedi. Bu durum Kasımpaşa’yı iştahlandırdı. Yusuf’un ceza alanı içindeki pasını yerden kayarak eliyle kesen Berat penaltıya neden oldu. Hatanın faturasını ise Yusuf Erdoğan golle kesti. İlk yarıda skoru savunma hataları belirledi. 1-1
İkinci yarıya iki takım aynı oyun anlayışı ve aynı mantalite ile başladı. Trabzonspor istediği hareketliliği bir saat içinde sağlayamayınca kulübe hamlesi yaptı. Savunmanın sağından Serkan’ı çıkartıp Yunus Mallı’yı oyuna aldı. Trabzonspor’un orta saha oyuncuları ile ofans hattında müthiş iletişim sıkıntısı var. Bakasetas, Abdülkadir Parmak ve Berat üçlüsü kaleden uzak duruyor. Bakasetas rakip kaleye ne kadar yakın olursa o kadar sıkıntı verir. Nitekim gol de öyle geldi. Nwakaeme, Ekuban, Djaniny üçlüsünde ciddi bir yorgunluk var. Djaniny azıcık kafa olarak sahada olsa üç-dört gole imza atıp yıldızlaşırdı. Yıldız olmamak için direndi! Ekuban ve Nwakaeme takım oyunundan çok uzak. Teknik direktör Abdullah Avcı oyunun son bölümünde ofansın tamamını dışarı alarak mesajını verdi. İki elin parmakları kadar gol pozisyonuna giren bir takım müsabakayı ite kalka kazanıp, taraftarına saç baş yolduruyorsa şapkasını önüne koyup düşünmeli.
Oyuncuların Avcı’yı bu kadar yormaya hakkı yok!

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top