Trabzonspor zirveye tutundu!

Trabzonspor “hızlandırılmış fikstür!” döneminde elde ettiği 9 puanla önemli işler yaptı. Önce zirve için tırmanışını sürdürdü. Ardından Göztepe karşısında tek golle alınan üç puanla camianın yüzünü güldürdü. En önemlisi, uzun süredir suskun olan Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun maç sonu mikrofonlar karşısında günah çıkartmasını sağladı!
Teknik Direktör Abdullah Avcı, yorgun, bitkin ligin kaymağını almaya çalışıyor. Göztepe karşısına Karagümrük maçını kazanan takımla çıktı. Bordo Mavililerde futbol olarak fazla değişen bir şey yok. Bitirim 4’lü birlikte sahada olunca rakibi çözmek kolay oluyor. Ekuban, Nwakaeme, Abdülkadir Ömür ve Abdülkadir Parmak birlikteyken rakibin eli kolu bağlanıyor. Bu ekibe Sorloth ayak uydurdu, yıldız olup çıktı. Kendisini Bundesliga’ya attı. Afobe, Djaniny, Baker ve Flavio dörtlüsünden biri henüz bu fırsattan faydalanmış değil. Orta sahada Baker ve Flavio, ofansta Afobe ve Djaniny katkı verebilse daha fazla keyif veren takım izleyeceğiz. Serkan Asan yerine yerleşirken , İranlı Hosseini iki maç ile hazır kıta askeri olduğunu gösterdi. Hem vazgeçilmez alternatif oyuncu oldu. Hem de transferde müşterilerini artırdı.
Trabzonspor Ekuban ile bulduğu golü korumak için tam bir saat mücadele etti. Yeni yılda da huylu huyundan vazgeçmiyor. Geriye oynama alışkanlığı hala devam ediyor. Kanatlar, takımı uçuracak kadar çalışmıyor. Serkan ve Marlon, kenar ortalara daha çok yoğunlaşmalı.
Dünün şanslısı yine Trabzonspor’du. Çünkü son 15 dakika öyle böyle değil çok ciddi baskı yedi. Trabzonspor ekran başındaki taraftarını rahatlatmak için golü koruma yerine ikinci golü aramalı. Uzatma dakikalarında Uğurcan uzayarak çıkardığı o pozisyonla takımına hayat verdi. Her zaman şans insana gülmez. Körün taşına da dikkat etmek lazım!
Bordo mavililer, Avcı ile yoluna devam ediyor. Yönetim konuşmaya başladı. Ara transferde yetki teknik direktör Abdullah Avcı’da. Eksikleri biliyor, nokta atışı istiyor. İstenilenler alınabilirse Trabzonspor bu ligde yarışın içinde olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi