Trendyol kuryeleri yine kontakları kapattı

Trendyol kuryeleri yine kontakları kapattı
Trendyol Go bünyesinde çalışan kuryeler, paket başı ödemelere yapılan zammı düşük buldukları için İstanbul'un pek çok yerinde kontak kapattı. Kuryeler, benzine ve asgari ücrete yapılan zam oranlarında zam talep ediyor.Trendyol...

Trendyol Go bünyesinde çalışan kuryeler, paket başı ödemelere yapılan zammı düşük buldukları için İstanbul'un pek çok yerinde kontak kapattı. Kuryeler, benzine ve asgari ücrete yapılan zam oranlarında zam talep ediyor.

Trendyol bünyesindeki esnaf kuryeler, paket başı ödemelere yapılan zammı düşük buldukları için İstanbul’un pek çok yerinde toplanıp konvoylar oluşturmaya başladı. Kuryeler ayrıca WhatsApp, Telegram grupları ve sosyal medyadan “Düşük zammı kabul etmeyelim, çok paket atıp hayatımızı riske atmayalım, birlik olalım” mesajları paylaşıyor.

Sözcü.com.tr’den Fırat Fıstık’ın haberine göre bir kuryenin haftalık kazancı, şirketin önerdiği rakamlara göre 4 bin 530 TL oluyor. Bu miktar aylık olarak 18 bin 120 TL’ye denk düşüyor ama bu kuryeler motor bakımlarını, benzin ve mazotlarını kendileri alıyorlar. Tüm masraflarını kendileri karşılıyorlar. Böyle düşününce kazandıkları ücretler, asgari ücret seviyesine kadar düşüyor. Kuryeler ise benzine ve asgari ücrete yapılan zam oranlarında bir zam talep ediyorlar.