TSE’den ‘güvenli üretim belgesi

TSE’den ‘güvenli üretim belgesi
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından, normalleşme sürecinde, sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimden geçen firmalara “Covid-19 Güvenli Üretim Belgeleri” verilmeye başlanırken,...

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından, normalleşme sürecinde, sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimden geçen firmalara “Covid-19 Güvenli Üretim Belgeleri” verilmeye başlanırken, belgenin logosu ve tasarımı da belli oldu.
Enstitüden yapılan açıklamaya göre, sanayicilere rehber olan “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”, firmalara salgınla mücadelede yol göstermenin yanında, salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağladı.
Kılavuza göre denetimi tamamlanan firmalara güvenli üretim yaptığını gösteren “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” verilmeye başlandı. Güvenli üretim belgesini alan firmalar, logoyu ürünlerinde, belgelerinde ve yayınlarında kullanabilecek.