TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı: Hekim olarak yansız ve yüksüz olmak zorundayım

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı: Hekim olarak yansız ve yüksüz olmak zorundayım
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, katıldığı Karar TV ekranlarında merak edilen soruları yanıtladı. '140journos' adlı YouTube kanalının Adnan Oktar suç örgütüyle ilgili yayınladığı ‘Adnan’ belgeselinde kendisine yöneltilen...
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, katıldığı Karar TV ekranlarında merak edilen soruları yanıtladı. '140journos' adlı YouTube kanalının Adnan Oktar suç örgütüyle ilgili yayınladığı ‘Adnan’ belgeselinde kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi. Fidancı, ''Hekim olarak yansız ve yüksüz olmak zorundayım. Karşıma gelen her başvuru için aynı duruşu sergilemem beklenir.'' dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, YouTube kanalı olan Karar TV ekranlarında yayınlanan Bi' Karar Ver programına konuk oldu.

Sunucu Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Fidancı, '140journos' adlı YouTube kanalının Adnan Oktar suç örgütüyle ilgili yayınladığı ‘Adnan’ belgeselinde kendisine yöneltilen suçlamalara da yanıt verdi.

Fincancı, konuşmasında saldırıların kendisine yönelik olmadığını belirterek, bu eylemlerin alandaki diğer insanları korkutmaya ve sindirmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Ardından Fidancı'nın öne çıkan açıklaması şöyle oldu;

''Hekim olarak yansız ve yüksüz olmak zorundayım. Karşıma gelen her başvuru için aynı duruşu sergilemem beklenir. O kişiye işkence yapıldığını görünür kılmam belki onun kurtulmasını sağlayacak ama benim bir işkenceye göz yummam demek bu toplumda işkencenin devam etmesine kapı açmam demektir.''