Tümgeneral ile vali, AKP'li aday için seçim turuna çıktı

Tümgeneral ile vali, AKP'li aday için seçim turuna çıktı
 Şırnak'ın İdil ilçesinde Şırnak Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, AKP'li aday ile birlikte seçim turuna çıkarak, esnaftan oy istedi.Şırnak’ın İdil İlçesinde AKP’den belediye başkan...
 Şırnak'ın İdil ilçesinde Şırnak Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, AKP'li aday ile birlikte seçim turuna çıkarak, esnaftan oy istedi.

Şırnak’ın İdil İlçesinde AKP’den belediye başkan adayı olan İkbalhan Haznedar için Şırnak’tan İdil’e giden İl Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut esnaf turuna çıkarak AKP’li adaya destek istediler.

Bulut, Atay ve Haznedar çarşıda birlikte dolaşarak esnaflarla sohbet edip AKP’li adaya oy verilmesi için ziyaretlerde bulundular. İlçe merkezinde seçim çalışması yürüten 3’lü, daha sonra AKP gençlik kollarınca organize edilen gençlik buluşmasına katıldıktan sonra bu kırsal bölgedeki merkeze bağlı köy ve mahalleleri de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.

İkbalhan Haznedar kimdir?

AKP’li belediye başkan adayı İkbalhan Haznedar Şırnak’ın önde gelen aşiretlerinden Keçan aşiretine mensup. 1990’lı yıllarda güvenlik nedeniyle köyleri boşaltıldığı için Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Süryanilere ait arazilerin gayrı resmi olarak kullandı. Halen binlerce dönüm araziye sahip olan Haznedar ilçede aynı zamanda akaryakıt istasyonu bulunuyor.

İdil'de hendek operasyonlarından sonra otel açan İkbalhan Haznedar bu oteli daha sonra kapatarak kısa süre önce Kredi Yurtlar Kurumu’na sözleşme yaparak öğrenci yurdu olarak kiraladı.

Kamu ihalelerine giren İkbalhan Haznedar’ın, kardeşleriyle mal varlığının paylaşımı konusunda yaşadığı husumetten dolayı Miroğlu olan soyadını Haznedar olarak değiştirdiği öğrenildi.