Tunç Soyer: Nükleer atıkların temizlenmesine bakanlık izin vermedi

Tunç Soyer: Nükleer atıkların temizlenmesine bakanlık izin vermedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir'deki nükleer atıkların kaldırılmasına bakanlığın izin vermediğini açıkladıEge Çevre ve Kültür Platformu'nun 18. Kurultayı’nda yerel yönetimler ve ekolojik kentler...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir'deki nükleer atıkların kaldırılmasına bakanlığın izin vermediğini açıkladı

Ege Çevre ve Kültür Platformu'nun 18. Kurultayı’nda yerel yönetimler ve ekolojik kentler tartışıldı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz hiçbir zaman çevre katliamına sessiz kalmadık. Gaziemir’deki nükleer atıkların kaldırılması için ‘Duran Adam’ eylemlerine katıldık. En son oradaki alanın temizlenmesi için Fransız bir firmayla anlaştık ama bakanlık izin vermedi” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Çevre ve Kültür Platformu’nun (EGEÇEP) 18. Kurultayı’na katıldı. İzmir Barosu Konferans Salonu’nda “Ekolojik Kentler, Yerelden ve Yerinden Yönetim” söyleşisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, siyaset bilimci Prof. Dr. Ayşen Uysal ve EGEÇEP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Arif Ali Cangı konuşmacı olarak yer aldı. DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal da izleyiciler arasında yer aldı. Söyleşinin ardından Başkan Soyer tek tek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yerel yönetim penceresinden İzmir’in ekolojik sorunlarına dair yaklaşımları paylaşan Başkan Tunç Soyer, öncelikle demokrasi vurgusu yaptı. Soyer, “Sürdürülebilir yaşamın belki de en önemli kolaylaştırıcısı demokrasi. Demokrasi bu kainatta insan evladının en büyük icatlarından biri. Ancak demokrasi, 5 senede bir sandığa gitmek gibi algılanıyor. Demokrasi insanların ifadelerini bu kadar özgürleştirmişken bir yandan otoriter iktidarlar neden güç kazanıyor? Bugün yaşadığımız şey çürüme. Siyasi partilerdeki çürümeyi herkes biliyor. Bu çürümeye teslim olmayan en güçlü yapılar da sivil toplum örgütleri. Sivil toplum kanalı bu ülkede aydınlık bir geleceğin en önemli güç kaynağı olabilir” dedi. (ANKA)