Türk holding 40 milyon euroluk dev maden şirketini satın aldı

Türk holding 40 milyon euroluk dev maden şirketini satın aldı
Kuzey Makedonya'nın en büyük nikel şirketi Euronickel Industries ve Nova Refrakter fabrikası 40 milyon Euroya Yıldırım Holding tarafından satın alındı.Türkiye'nin önde gelen madencilik şirketlerinden biri olan Yıldırım Holding,...
Kuzey Makedonya'nın en büyük nikel şirketi Euronickel Industries ve Nova Refrakter fabrikası 40 milyon Euroya Yıldırım Holding tarafından satın alındı.

Türkiye'nin önde gelen madencilik şirketlerinden biri olan Yıldırım Holding, Kuzey Makedonya'nın en büyük nikel şirketi olan Euronickel Industries'i satın aldı.

Yıldırım Holding’in Hollanda iştiraki yaklaşık 40 milyon Euro bedelle (1 milyar 394 milyon 821 bin 600 Türk lirası), Euronickel şirketini ve Nova Rekrater fabrikasını bünyesine kattı.

Yasal işlemler henüz tamamlanmadı

Kuzey Makedonya'daki yerel kredi veren kuruluşlardan biri olan Komercijalna Banka, Makedonya Borsası aracılığıyla yaptığı duyuruda, iflas eden ferronikel şirketi Euronickel Industries'in Türk Yıldırım Grubu'na bağlı Hollandalı Polynickel Holding BV şirketine satıldığını açıkladı.

Banka aynı zamanda Pehçevo'daki Nova Refrakter fabrikasının mülkünün satışı için Yıldırım grubuyla bir anlaşma imzaladı.

Türk şirketi Yıldırım Holding, Hollanda'daki iştiraki Polynickel Holding aracılığıyla, Euronickel'in yeni sahibi olacak. Bu anlaşma kapsamında Komerecjalna Bankası, FENI'ye ait mülkleri 31,3 milyon euro ve Pehçevo'daki Nova Refacter fabrikasını ise 8,7 milyon euro karşılığında Yıldırım Holding'e sattığını duyurdu.

Satın alma sözleşmesinin nihai olarak gerçekleşmesi için tüm yasal ve düzenleyici ön koşulların karşılanması gerekiyor.