Türkiye; İsveç, Finlandiya ve NATO heyetleriyle dördüncü kez görüşecek

Türkiye; İsveç, Finlandiya ve NATO heyetleriyle dördüncü kez görüşecek
Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasındaki Daimi Ortak Mekanizma'nın dördüncü toplantısı, 14 Haziran Çarşamba günü, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya...

Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasındaki Daimi Ortak Mekanizma'nın dördüncü toplantısı, 14 Haziran Çarşamba günü, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine yönelik daha önce 3 kez toplanan heyetler, bir kez daha Türkiye'de bir araya gelecek.

Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirme şöyle:

Toplantıya Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç katılacak

Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer alacağı, üçlü mutabakat uyarınca tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma’nın dördüncü toplantısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın ev sahipliğinde 14 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 09.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecektir.

Toplantıya NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyet başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara katılacaktır.