Türkiye tatili ucuzcu markete düştü

Türkiye tatili ucuzcu markete düştü
Hükümetin geçen yıl eylül ayında aldığı düşük faiz yüksek enflasyonla büyüme kararı Türk lirasını pul haline getirdi. Ortaya çıkan tablo Türkiye’de yaşayanlar için sıkıntıyı büyüttü, lira bütün paralar karşısında...

Hükümetin geçen yıl eylül ayında aldığı düşük faiz yüksek enflasyonla büyüme kararı Türk lirasını pul haline getirdi. Ortaya çıkan tablo Türkiye’de yaşayanlar için sıkıntıyı büyüttü, lira bütün paralar karşısında değer kaybettiği için yabancılar açısından Türkiye bir fırsat haline geldi.

Döviz kurlarındaki yükselişin ardından Bulgarlar günübirlik alışverişlerini bile Türkiye’den yapar oldu. Türkler bakarken yabancılar doldurdukları çantaları ile ülkelerinin yolunu tuttu.

Ekonomideki dengesizlik turizm alanına da yansıdı. Türkiye’de yaşayan dar gelirliler için tatil tümüyle hayal haline gelirken Türkiye tatili yabancı ülkelerde ucuzluk marketlerinde satılmaya başlandı, tam da sezon biterken, “fırsat” uyarısı ile.

Almanya’nın BİM’i olarak bilinen ucuzluk marketi Lidl, Türkiye’de 5 yıldızlı otelde 22 günlük tatilin fiyatını 599 euro olarak satışa sundu, 200 euro indirim yaptığını duyurdu, “fırsat” logosu kullandı.

AB ve İngiltere’de yaygın olan Almanya’nın en büyük marketlerindeni Lidl’nin sunduğu 22 günlük tatil paketini 599 euro yaklaşık 11 bin liraya denk geliyor.

5 yıldızlı otelde açık büfe olanağının da sunulduğu tatilin günlük fiyatı yaklaşık 460 lira. Bir Alman, her şey dahil lüks otelde geceliği sadece 27 Euro ödeyecek. Ayrıca bu fırsatın içinde gidiş dönüş uçak bileti de bulunuyor.