Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom
hisseleri için hissedar bankalarda kredi arıyor

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekomhisseleri için hissedar bankalarda kredi arıyor
Bloomberg'in haberine göre Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom hisselerinin alımı için kredi arayışında. Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un mevcut hissedarı olan bankalarla satın alma konusunda görüşmelerin devam ettiğini...

Bloomberg'in haberine göre Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom hisselerinin alımı için kredi arayışında. Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un mevcut hissedarı olan bankalarla satın alma konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirtirken konuya ilişkin başka detay vermedi. Kaynaklara göre Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin satın alımı için aradığı finansmanın tamamını ya da büyük bölümünü karşılamak için mevcut hissedar bankalarla kredi görüşmesi gerçekleştiriyor.

Bankalar yaklaşık üç yıldır daha önce ödenemeyen kredilerine karşılık olarak LYY şirketi aracılığı ile Türk Telekom’un çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor. Akbank, Garanti ve İş Bankası en fazla hisseye sahip üç banka konumunda. Türk Telekom’un bankaların elindeki hissesi 1,4 milyar dolar değerinde.