Türkiye'de halkın yüzde 73,8'i ruh sağlığını, beden sağlığından daha önemli görüyor

Türkiye'de halkın yüzde 73,8'i ruh sağlığını, beden sağlığından daha önemli görüyor
Yapılan bir araştırmaya göre, Türk halkının büyük çoğunluğu ruh sağlığını beden sağlığından daha önemli buluyor.Araştırma şirketi Areda Survey'in ankete katılanların yüzde 73,8'i ruh sağlığına önem verirken,...
Yapılan bir araştırmaya göre, Türk halkının büyük çoğunluğu ruh sağlığını beden sağlığından daha önemli buluyor.

Araştırma şirketi Areda Survey'in ankete katılanların yüzde 73,8'i ruh sağlığına önem verirken, yüzde 26,2'si beden sağlığını daha önemli bulduklarını belirtti. Araştırma sonuçlarına göre, 55 yaş ve üzeri katılımcılar ile gençler arasında ruh sağlığına verilen önemde farklılıklar görüldü. Özellikle gençlerin, yaşlılara göre inancın ruh sağlığına etkisini daha fazla önemsediği ortaya çıktı.

Cinsiyet ve yaş gruplarına göre incelendiğinde, inancın ruh sağlığı üzerindeki etkisi konusunda kadınlar ve erkekler arasında benzer bir yaklaşım olduğu belirlendi. Çoğunluk, inancın ruh sağlığına olumlu yönde etkili olduğunu düşünüyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, Türk halkının büyük bir kısmı inancın ruh sağlığı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor.

Araştırma, Türkiye genelinde 2 bin 24 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 25 - 29 Ocak tarihleri arasında yapılan araştırma, CAWI tekniği ile 'Areda Survey'in Profil Bazlı Dijital Paneli' kullanılarak yürütüldü.