Türkiye’de yaşayana faizli konut kredisi, Suriyelilere 200 bin konut müjdesi

Türkiye’de yaşayana faizli konut kredisi, Suriyelilere 200 bin konut müjdesi
AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3 saatlik kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Ekonomide uzun süredir müjdeler vermesi beklenen Erdoğan, inşaat sektörüne el attı, müteahhitlere müjde verdi. Erdoğan birinci...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3 saatlik kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Ekonomide uzun süredir müjdeler vermesi beklenen Erdoğan, inşaat sektörüne el attı, müteahhitlere müjde verdi. Erdoğan birinci el konutlar için 10 vadeli faizli kredi planını açıkladı. Türkiye’de yaşayanlara faizli konut kredisi icraat olarak açıklarken Erdoğan Suriyeliler için 200 bin konut müjdesi verdi. Erdoğan’ın Erdoğan ekonomide yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

ALIM GÜCÜNDEKİ DÜŞÜŞÜN FARKINDAYIZ
“Dar gelirli insanlarımızın alım güçlerindeki düşüşün farkındayız. Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha düzelteceğiz. Sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız destek tutarın 5,3 milyar liradır.

MÜTEAHHİTLER SEVİNECEK
Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok
büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik.

Birinci pakette 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler.

İNŞAATÇIYA 20 MİLYAR TL
İnşaat sektörü, mayıs itibariyle %40’ı tamamlanmış inşaat projelerinin tamamlanması için 20 milyar TL’lik kaynak ayırdık. Böylece inşaat halindeki projeler hızla
tamamlanarak kısa vade içerisinde konut arzının artmasını ve fiyatların dengeye gelmesini hedefliyoruz.

TOKİ’nin projelerine de hız veriyoruz. Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ’ye 30 milyar TL’lik destek sağlayacağız.
Yeni bir adımı daha atıyoruz. Suriye topraklarında 13 ayrı yerde okuluyla, hastanesiyle tarımıyla 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz.”