Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz, Fethiye'de hayatını kaybetti

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz, Fethiye'de hayatını kaybetti
Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz hayatını kaybetti. Eski Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, vefat haberini “Bakanlığım döneminde yakın çalışma arkadaşlığı yaptığımız...

Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz hayatını kaybetti. Eski Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, vefat haberini “Bakanlığım döneminde yakın çalışma arkadaşlığı yaptığımız Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz’ü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisini güler yüzlü, çalışkan ve özverili bir insan olarak hatırlayacağız” sözleriyle duyurdu.

Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz, Fethiye'de tatil yaptığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ölüdeniz'de yüzen Karagöze, kıyıya çıkarıldıktan sonra yarım saat kalp masajı uygulandı.

Karagöz, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MURAT KARAGÖZ KİMDİR?

1967 İstanbul doğumlu olan Büyükelçi Karagöz, diplomasi mesleğine 1989 yılında adım atmış, 15 Mart 2023 tarihinde Portekiz’deki Lizbon Büyükelçiliği'nde göreve başlamıştı. Çeşitli ülkelerde diplomasi görevlerinde bulunan, Almanca ve İngilizce bilen Büyükelçi Karagöz, 1 çocuk babasıydı.