Tutuklu gazeteci Tolga Şardan'dan mesaj: Yine olsa yine yaparım

Tutuklu gazeteci Tolga Şardan'dan mesaj: Yine olsa yine yaparım
MİT'in yargı mensupları hakkında rapor hazırladığı iddiası gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Şardan "Yazdığımın doğruluğuna güveniyorum. Gazeteciliğin gereğini yaptım. Yine olsa yine yaparım" dedi.T24 sitesi yazarı Tolga...

MİT'in yargı mensupları hakkında rapor hazırladığı iddiası gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Şardan "Yazdığımın doğruluğuna güveniyorum. Gazeteciliğin gereğini yaptım. Yine olsa yine yaparım" dedi.

T24 sitesi yazarı Tolga Şardan'ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" yazısı gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Birgün gazetesinden Kayhan Ayhan'ın haberine göre, avukatı Suna Öztaşdönderen cezaevinde Şardan'ı ziyaret etti.

Öztaşdönderen'in aktardığı mesaja göre Tolga Şardan, "Hırsımdan ağladım. Üzüldüğümden değil. Bunun bir siyasi meseleye dönüşmesini de istemiyorum. Bu ülkenin sorunu. Bu bir gazetecilik meselesi. Şardan'ın şahsi mesele değil. Ben çıkınca yazmaya devam edeceğim tabi ki. Yazdığımın doğruluğuna da güveniyorum. Ben sadece gazeteciliğin gereğini yaptım. Yine olsa yine yaparım" dedi.

"Bu tutuklamanın Cumhurbaşkanının talimatıyla olduğunu da düşünmüyorum" diyen Şardan, "Bu başsavcının kişisel hırsı nedeniyle yaptığı bir tutuklamadır. İçişleri Bakanlığınca bir temizlik operasyonu başladı bunun yargı ayağının da mutlaka olması gerekiyor. Ali Yerlikaya operasyonlara başladı güvenliği sağlamak için, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de 'artık gri listedeyiz ülkenin istikrarının sağlanması gerekiyor' diye düğmeye bastı. Bu sebeple ne olursa olsun bunların devamının geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukat Suna Öztaşdönderen de karara hemen itiraz etmeyeceklerini belirterek, "Tanık beyanlarımızı hukuki değerlendirmeleri yapmak adına toplantılar yapacağız. Ondan sonra itiraz yapacağız" dedi.

Şardan'ın "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan tutuklandığını hatırlatan Öztaşdönderen, "Tutuklama yapabilmek için önce o yalan haberi bilmeleri gerekiyor. Daha sonra o yalan haberi infial yaratma amacıyla yaydığını ispat etmeleri lazım. Burada suçun hiçbir unsuru gerçekleşmemiş. Dünyanın neresinde görülmüş haberleri yazar yazmaz kaynakların açıklanması. Gazeteci dünyanın genelinde kaynaklarını açıklamaz. Sadece Tolga Şardan değil ülkemiz de zorlu bir süreçten geçiyor. Tolga abi yine yazacak yine kızdıracak. Hakkında yine davalar açılacak ama yazdığı için tutuklanmayacak. Bizler yine müdahil olarak katılacağız ama duruşmalardan sonra evimize gideceğiz. Demokratik hukuk devleti yapısı gereği olması gereken de budur" diye konuştu.