Üçüncü doz BioNTech 65 yaş üstünü Omicron’a karşı koruyor

Üçüncü doz BioNTech 65 yaş üstünü Omicron’a karşı koruyor
Fransa’daki huzurevi sakinlerinde yapılan yeni araştırmalar, Covid-19’a karşı BioNTech üçüncü doz aşının Delta ve Omicron varyantına karşı korumada en az üç ay etkili olduğunu buldu. News Medical’in haberine göre; iki...

Fransa’daki huzurevi sakinlerinde yapılan yeni araştırmalar, Covid-19’a karşı BioNTech üçüncü doz aşının Delta ve Omicron varyantına karşı korumada en az üç ay etkili olduğunu buldu. News Medical’in haberine göre; iki doz Covid-19 aşısı, daha zayıf nötralizasyon gösterirken bir hatırlatma dozu, vücuttaki antikor seviyesini artırdı.

Katılımcılarının hiçbirinde mevcut veya kalıcı bir bulaşıcı hastalık, son beş yıla uzanan bir kanser teşhisi yoktu. Araştırmacılar, BioNTech hatırlatma dozunu aldıktan üç ay sonra antikor seviyelerini ölçtüğünde, huzurevinde yaşayanların yüzde 84’ünde Omicron’a karşı saptanabilir nötralize edici antikorları olduğunu gördüler. Ayrıca, enfeksiyondan kurtulan katılımcıların yaklaşık yüzde 95’inde antikorlar vardı. Sonuç olarak, mevcut çalışma, iki doz BioNTech aşısının Covid-19’a karşı hastaneye yatmaktan korunmaya karşı etkili olmaya devam ettiğini; bununla birlikte, üçüncü dozun da Omicron varyantına karşı durmak için oldukça önemli olduğunu tespit etti.