Ucuz et kuyruğunda bekleyen 83 yaşındaki engelli vatandaş isyan etti

Ucuz et kuyruğunda bekleyen 83 yaşındaki engelli vatandaş isyan etti
Ankara’da ucuz et kuyruğunda bekleyen 83 yaşındaki engelli vatandaş “Devletimiz bunu bir halletsin bu ne rezillik. Bir de oy istiyorlar, buyurun. Bu hayat mı? 1 kilo et için bu kadar bekleyeceğim. Devletimiz utansın” diye isyan...

Ankara’da ucuz et kuyruğunda bekleyen 83 yaşındaki engelli vatandaş “Devletimiz bunu bir halletsin bu ne rezillik. Bir de oy istiyorlar, buyurun. Bu hayat mı? 1 kilo et için bu kadar bekleyeceğim. Devletimiz utansın” diye isyan etti.

Et ve Süt Kurumu, Ankara’daki ucuz et satışı yapılan mağazayı değiştirdi. Yeni satış yeri, Anafartalar Hali’nin arkası oldu. Böylece; Kızılay mağazasının önünde oluşan kuyruk, Ulus’taki mağaza önünde, iki bina arasına sıkıştı. İki bina arasına sıkışan kuyruğun dışarıdan görünmesi de zorlaştı. Ucuz etin, satış yönteminin de değiştiği görüldü. Daha öncekinin aksine, et almak isteyen vatandaşlar, isimlerini bir listeye yazıyor. Sırası gelen vatandaş, o sıraya göre çağırılıyor. Listenin son sıralarına kalan vatandaş, eli boş dönüyor. Listede, engellilere de öncelik tanınıyor, onların isimleri ayrı bir listede tutuluyor.

“MALATYALIYIM, EVİM YIKILDI, BU NE REZİLLİK”
83 yaşındaki görme ve işitme engelli bir vatandaş, uzun et kuyruğuna şu sözlerle isyan etti:
“Engelliyim; gözüm az görüyor, kulağım az duyuyor. Malatyalıyım, yaralıyım. Çocuklarım orada. Evim yıkıldı. Ben burada oturuyorum. Devletimiz bunu bir halletsin bu ne rezillik (et kuyruğunu göstererek.) Bir de oy istiyorlar buyurun. Bu hayat mı? 1 kilo et için bu kadar bekleyeceğim. Devletimiz utansın. Bizden 50 gün sonra oy isteyecekler hangi yüzle gelecekler merak ediyorum.” (anka)