UEFA en kötüleri açıkladı: Süper Lig'in büyükleri de listede!

UEFA en kötüleri açıkladı: Süper Lig'in büyükleri de listede!
UEFA'nın yayımladığı Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yatırım Raporu'na göre Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Avrupa'nın finansal anlamda en kötü 10 kulübü arasında yer aldı.UEFA tarafından yayımlanan Avrupa Kulüp...
UEFA'nın yayımladığı Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yatırım Raporu'na göre Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Avrupa'nın finansal anlamda en kötü 10 kulübü arasında yer aldı.

UEFA tarafından yayımlanan Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yatırım Raporu'na göre Trendyol Süper Lig takımları, finansal performanslarıyla Avrupa'da net öz sermayede en fazla zarar veren ligini oluşturdu.

En fazla öz sermaye zararı olan takım Beşiktaş

Geçen yıl en fazla net öz sermaye zararı olan Türk takımı Beşiktaş, 151 milyon euro eksiyle ilk 10'da 4. sırada yer alırken, Trabzonspor, 110 milyon euro zararla 5. sırada, Galatasaray, 109 milyon euro zararla 6. sırada, Fenerbahçe ise 82 milyon euro zararla 7. sırada gösterildi.

İlk 10'da Galatasaray ve Trabzonspor var

Rapora göre, geçen yıl Avrupa'da en fazla zarar açıklayan 10 takım arasında Galatasaray ve Trabzonspor da yer aldı. Trabzonspor, Avrupa'da geçen yıl vergi dışı 53 milyon euro zararla 8. sırada yer alırken, Galatasaray ise 48 milyon euro ile en fazla zarar açıklayan 9. kulüp oldu.

Süper Lig'den 18 kulübün zararı 814 milyon euro

Trendyol Süper Lig, UEFA'ya üye 55 ülke arasında net öz sermayede en fazla zarar veren kulüp sayısına (18) sayısına sahip. Raporda paylaşılan son verilere göre, Trendyol Süper Lig'den 18 kulüp, toplam 814 milyon euro net öz sermaye zararına ulaştı.

Trabzonspor Avrupa'da ilk 5'te

Trabzonspor, 2023 yılında 35 milyon euro faaliyet zararıyla Avrupa'da ilk 5'te yer aldı. Avrupa'da 2023 yılında net öz sermaye zararı veren ilk 10 kulüp şu şekilde:

1- Roma

2- Porto

3- Inter

4- Beşiktaş

5- Trabzonspor

6- Galatasaray

7- Fenerbahçe

8- Real Betis

9- Maccabi Haifa

10- Lazio