Ulaştırma Bakanı MHP’nin köprüsünü CHP’nin sanarak eleştirdi

Ulaştırma Bakanı MHP’nin köprüsünü CHP’nin sanarak eleştirdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "CHP'li belediyenin yapmadığı proje" dediği köprünün MHP'li belediyeye ait olduğu ortaya çıktı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "CHP'li belediyenin yapmadığı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "CHP'li belediyenin yapmadığı proje" dediği köprünün MHP'li belediyeye ait olduğu ortaya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "CHP'li belediyenin yapmadığı proje" dediği köprünün MHP'li belediyeye ait proje olduğu ortaya çıktı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Devlet Bahçeli olarak açılması beklenen ancak Bahçeli’nin talebi üzerine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü bugün düzenlenecek törenle açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçirdiği rahatsızlık sonrası bugünkü açılışa 'online' olarak katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün inşası tamamlanan köprüye giderek incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, incelemelerinin ardından bir de tweet attı. Bakan, "CHP’li belediyenin yapmadığı projeyi milletimiz için üstlendik, bitirdik, yarın açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gerçek başka çıktı!

Gazeteci Murat Ağırel, Bakan Karaismailoğlu'nun bu tweetini alıntılayarak olayın gerçek yüzünü paylaştı. Söz konusu köprünün AKP'nin ittifak ortağı MHP'ye ait belediye döneminde projelendirildiğini aktaran Ağırel, köprünün isminin ilk olarak "Devlet Bahçeli Köprüsü" olarak planlandığını aktardı.

Temeli 2016 yılında atılan köprünün, yerel seçimlerin yapıldığı 2019'a kadar tamamlanamadığını anlatan Ağırel, olayı iç yüzünü şöyle anlattı:

"Köprünün 2019 seçimlerine kadar sadece 1/3'ü bitirilmişti. Ayrılan ödenek 215 milyon TL idi. Köprünün 1/3'ğne 2019 yılına kadar 120 milyon TL harcandı. Yani yarısından fazla harcanmıştı.

Zeydan Karalar seçimi kazanınca duran inşaat için inşaatı yapan firmadan proje yenilenmesini istedi. Firma 600 milyon TL istedi. Zeydan Karalar mevcut bütçe ile köprüyü bitiremeyeceğini söyledi.

Ödenek tahsis etmek yerine Cumhurbaşkanı kararı ile köprünün yapım işi Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi ve ismi değişti.

Peki, ne kadar bütçe ayırdınız: 700 milyon TL. Halkın parası köprü bahanesiyle kimin cebine girdi? Kimin cebinden çıktı?

Kıyma niye 300 lira soğan niye 30 lira diye soranları bilgilendirmiş olayım..."