Bakanlık açıkladı: Batan geminin enkazı 51 metre derinlikte bulundu, enkazın 'Batuhan A' isimli gemiye ait olup olmadığı henüz bilinmiyor

Bakanlık açıkladı: Batan geminin enkazı 51 metre derinlikte bulundu, enkazın 'Batuhan A' isimli gemiye ait olup olmadığı henüz bilinmiyor
Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde batan Batuhan A isimli gemiye ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklama yaptı. Geminin İmralı Adası'na yakın bir noktada battığı ve 51 metre derinlikte bulunduğu açıklandı. Gemi...
Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde batan Batuhan A isimli gemiye ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklama yaptı. Geminin İmralı Adası'na yakın bir noktada battığı ve 51 metre derinlikte bulunduğu açıklandı. Gemi enkazının 'Batuhan A' isimli gemiye olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, batan 'Batuhan A' isimli geminin 51 metre derinlikte enkazının bulunduğunu açıkladı.

Bakanlığın açıklaması:

Marmara Denizi’nin İmralı Adasının güney batısında 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A kuru yük gemisini arama faaliyetlerinde enkaz görüntüsüne ulaşıldı.

Deniz Kuvvetlerine bağlı sonar kabiliyetli gemi tarafından 51 metrede geminin enkaz görüntüsüne ulaşılmıştır. Söz konusu enkaz görüntüsünün gemiye ait olup olmadığının teyidi için dalış planlaması yapılacaktır.

Gemi mürettebatının isimleri belli oldu

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan, ‘BATUHAN A’ isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmaları sürerken, kayıp mürettebatın isimleri de belli oldu.

Mermer tozu yükünü Gemlik Limanı'na götürmek üzere, dün saat 20.30'da Marmara Adası Badalan Limanı'ndan kalkış yaptığı öğrenilen gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak'ın (24) olduğu öğrenildi.

Batuhan A isimli geminin son görüntüleri