Ümit Özdağ: Kararımızı yarın açıklayacağız

Ümit Özdağ: Kararımızı yarın açıklayacağız
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin ikinci turunda destekleyeceği aday konusunda açıklama yaptı. Henüz müzakerelerin sonuçlanmadığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı daha gerçekleştireceklerini...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimin ikinci turunda destekleyeceği aday konusunda açıklama yaptı. Henüz müzakerelerin sonuçlanmadığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı daha gerçekleştireceklerini belirten Özdağ, "Yarın saat 11.00'de beraber açıklama yapacağız" dedi. Özdağ konuşmasında sığınmacıların "gerekirse zorla gönderilmesi" gerektiği görüşünü savunurken kayyum uygulamasına da sahip çıktı.

Zafer Partisi Genel Merkezi önünde açıklama yapan Özdağ'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Süreç devam ediyor. Hatay dönüşü akşam Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim. Kamuoyu ile şekillenme bittiği zaman paylaşacağız. Kılıçdaroğlu ile yarın 11.00'de açıklama yapacağız.

"Gönüllü değil, gerekirse zorla"

(Sığınmacılar) Gönüllü değil gerekirse zorla uluslararası hukuka uygun olarak.

Kayyum uygulamasını savundu

Terörle bağlantılı yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerinin kayyum olarak atanması imkanı her zaman olmalıdır. Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz.

Sinan Oğan açıklaması: Cehennemin kapılarını kapatmaya çalışıyoruz

Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan'ın açıklamasıyla ilgili de konuşan Özdağ,  "Sinan Beyin kendi takdiridir, Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Bu konuda Sinan Beyle farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Hayat devam ediyor. Biz Sinan Beyle yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını kapatmaya hâlâ çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Toplantı neden ertelendi?

Gazete Pencere'nin edindiği bilgiye göre Özdağ’ın açıklamasındaki erteleme, Millet İttfakı’nda yer alan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin dün sunulan mutabakat metnine dönük şerhleri nedeniyle gerçekleşti.