Ümit Özdağ mahkeme kararı ile döndü

Ümit Özdağ mahkeme kararı ile döndü
Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihracına yönelik yaptığı itirazı kabul etti.Özdağ, katıldığı bir televizyon programında, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu,...

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihracına yönelik yaptığı itirazı kabul etti.
Özdağ, katıldığı bir televizyon programında, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu, Kazakistan’da bulunduğu dönemde “Fethullah Gülen yanlıları ile birlikte hareket etmekle” suçlamıştı.
Bu iddia nedeniyle ifade vermeye hazır olduğunu açıklayan Buğra Kavuncu hakkında savcılıkça soruşturma başlatılırken, parti örgütlerinin talebi üzerine de Ümit Özdağ, Müşterek Disiplin Kurulu’nca partiden ihraç edilmişti.
İYİ Parti’yi CHP, Saadet Partisi ve HDP ile ortak anayasa çalışması yürütmekle eleştiren Özdağ, İYİ Parti’nin AKP ile de gizlice anayasa çalışması görüşmesi yaptığını da öne sürmüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu iddiaları yalanlamıştı.