Ümit Özdağ, Şeyh Sait'in isminin iptali için dava açtı

Ümit Özdağ, Şeyh Sait'in isminin iptali için dava açtı
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Şeyh Said’in isminin Diyarbakır’da 12 km’lik bulvara verilmesi ile ilgili işlemin iptali için adliyeye giderek dava açtı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam bulvara...

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Şeyh Said’in isminin Diyarbakır’da 12 km’lik bulvara verilmesi ile ilgili işlemin iptali için adliyeye giderek dava açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam bulvara Şeyh Said’in adının verilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Sehrimizin trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak yeni çevre yolumuzla Diyarbakır’ımıza değer katıyoruz. Silvan yolunu Elazığ yoluna bağlayacak 12 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki Şeyh Sait Bulvarı’nın yapım çalışmalarına başladık” ifadelerine yer verildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bu kararın iptali için dava açacağını belirtmişti. Özdağ partililerle birlikte yurt gezisinde uğradığı Trabzon’da adliyeye giderek kararın iptali için başvuruda bulundu.

"Bu kayyumun değil Erdoğan'ın kararı"

Ümit Özdağ konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Bu karar kayyımun değil, Erdoğan'ın kararı. Sen övüne övüne 'ben başkomutanım' diyorsun. Bu bulvarın üzerindeki göbeğin adını Abdullah Öcalan göbeği mi koyacaksın? Buradaki üstgeçitlerin adı Murat Karayılan, Cemil Bayık üstgeçitleri mi olacak? Hangi başkomutan kendi askerini öldüren şerefsizlerin adını bulvarlara verir? Biz bu ismi kabul etmeyeceğiz. Valilik, Erdoğan geri adım atana kadar her gün gündemde tutacağız''