Erdoğan bir türlü 'astronot' diyemedi: Üçüncü denemede kendisi de güldü

Erdoğan bir türlü 'astronot' diyemedi: Üçüncü denemede kendisi de güldü
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Türkiye'nin ilk astronotu ve ikinci uzay yolculuğu ile ilgili konuşurken bir tülü "astronot" diyemedi. Dili sürçen Erdoğan üçüncü denemede kendi de bu...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Türkiye'nin ilk astronotu ve ikinci uzay yolculuğu ile ilgili konuşurken bir tülü "astronot" diyemedi. Dili sürçen Erdoğan üçüncü denemede kendi de bu duruma güldü.

-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. T

oplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan toplantıda gündeme aldıkları konuları anlatırken sıra Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğuna geldi. Uzay misyonunu tamamlayan Alper Gezeravcı hakkında konuşan Erdoğan, "astronot" kelimesini telaffuz edemedi.

Dili sürçen Erdoğan kelimeyi üçüncü kez tekrarlayışına güldü.

Konuşmanın ilgili kısmı şöyle:

"Milli uzay programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonumuzu başarıyla hayata geçirdik. Türk Hava Kuvvetlerimizin yetiştirdiği seçkin pilotlardan olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini ve bilimsel deneylerini tamamlayarak ülkemize döndü. Biz de kendisini bugün kabul ettik. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz."