SPA, Ortadoğu’nun ilk haber akademisini başlattı

SPA, Ortadoğu’nun ilk haber akademisini başlattı
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Başbakan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’in himayesinde başkent Riyad’da düzenlenen İnsan Kapasitesi Geliştirme Girişimi Konferansı kapsamında, Ortadoğu’da bir ilk olan...
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Başbakan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’in himayesinde başkent Riyad’da düzenlenen İnsan Kapasitesi Geliştirme Girişimi Konferansı kapsamında, Ortadoğu’da bir ilk olan SPA Haber Akademisi’ni başlattı.

Enformasyon Bakanı Selman ed-Dusari sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, SPA’nın medyada dönüşüm yaşanan 2024 yılında, haber çalışmalarındaki engin deneyimini vatandaşlara sunmayı amaçladığını ifade etti.

Bakan, haber akademisinin bilgiyi yerelleştirmeyi, en iyi uygulamaları aktarmayı ve Arap haber çalışmalarına hizmet etmeyi hedeflediğini de ekledi.

Şarku’l Avsat’ın SPA’dan aktardığı habere göre, akademinin çalışmalarının ilk aşamasında yerel ve uluslararası kuruluşlarla ortaklıklara imza atıldı.

Ortaklıklar arasında Teknik ve Mesleki Eğitim Kurumu, Prens Muhammed bin Selman İşletme ve Girişimcilik Koleji, Kamu Yönetimi Enstitüsü, İnsan Kaynakları Geliştirme Fonu, Sky News Arabia Akademisi ve Avusturya Uluslararası Yeterlilik ve Kalite Merkezi bulunuyor.

SPA’nın yeni akademisi, ajansın 30’dan fazla uluslararası haber kuruluşuyla olan ortaklığından yararlanacak.

Akademi, bilginin yerelleştirilmesi, en iyi uygulamaların aktarılması ve Riyad’ın haber içeriği üreten ve dağıtan bölgesel bir merkez haline gelmesi yönünde çalışacak.

Söz konusu akademi, ileri düzeyde haber becerileri geliştirmeyi, pazar gereksinimlerini karşılamayı ve gazetecilik ve haber çalışmaları için bilgi, teknoloji ve modern araçların transferini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Haber Akademisi, gazetecilik ve haber, teknoloji ve yapay zeka, liderlik ve gazetecilik etiği, medya ortakları ve haber farkındalığı olmak üzere beş alanda eğitim programları da sunacak.

Yeni kurulan akademinin programları gazetecilere, fotoğrafçılara, medya alanındaki profesyonellere, medya öğrencilerine ve çeşitli kuruluşlardaki medya yetkililerine yönelik olacak.