Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan: Biz bu seçimi beka seçimi olarak görmüyoruz

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan: Biz bu seçimi beka seçimi olarak görmüyoruz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimleri beka seçimi olarak görmediklerini belirterek, "Bir belediye başkanının icraatları dolayısıyla ‘Ülke elden gidiyor’ söylemini ortaya koymak mantıklı bir durum...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimleri beka seçimi olarak görmediklerini belirterek, "Bir belediye başkanının icraatları dolayısıyla ‘Ülke elden gidiyor’ söylemini ortaya koymak mantıklı bir durum değil" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin yerel seçime ittifaksız girme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TV100 özel yayınının konuğu olan Fatih Erbakan, Gürkan Hacır, Erdoğan Aktaş ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

(AK Parti ile ne konuştunuz ne istediniz ne verdiler ne alamadınız?)

"Gazze konusu bizim için önemli bir etken"

"Gazze konusunda iktidarın tavrına da eleştirilerimiz oldu. Bu da ittifak kararımızın şekillenmesinde önemli bir etken.

(Aday olarak girseydiniz Cumhurbaşkanlığına partinizin oy oranında artış olacağını hesaplamış mıydınız?)

Onu iddia edenler var. Ben mühendis olduğum için çok veri olmadan tahminle bir yere varmak çok uygun olmaz diye düşünüyorum. Ama bu da bir ihtimal tabi. Bizim bu ittifaka girmemiz aslında 'bize kaybettirdi' diyenler de var.

"Millet ittifak yapmamızı istemiyor"

Millet bizim bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. Yeniden Refah Partisi 5,5 ayda üye sayısını 260 binden 440 bine çıkardı bu yüzde 70 büyüme demektir.

"Bu seçimi beka seçimi olarak görmüyoruz"

Biz Yeniden Refah Partisi olarak, bu seçimi bir beka seçimi olarak görmüyoruz. Kararımızda etkili olan sebeplerden bir tanesi bu. Bir belediye başkanının icraatları dolayısıyla 'ülke elden gidiyor' söylemini ortaya koymak mantıklı bir durum değil."

[video width="480" height="270" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/02/ssstwitter.com_1708626587104.mp4"][/video]