Üniversiteyi 'halka' açan rektör, öğrencilerini üniversiteye almıyor

Üniversiteyi 'halka' açan rektör, öğrencilerini üniversiteye almıyor
İstanbul Üniversitesi öğrencileri, fakülteler arası geçiş yasağına karşı eylemlerini sürdürüyor. Rektörlerinin politikalarını protesto eden öğrenciler, taleplerini dile getirmek için bir araya geldi ancak polis engeliyle...
İstanbul Üniversitesi öğrencileri, fakülteler arası geçiş yasağına karşı eylemlerini sürdürüyor. Rektörlerinin politikalarını protesto eden öğrenciler, taleplerini dile getirmek için bir araya geldi ancak polis engeliyle karşılaştı. Öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'a ''Osman baksana kaç kişiyiz?'' şeklinde seslenerek sloganlar attı.

Üniversitelerinin halka açılmasına rağmen hala "faküleler arası geçiş yasağı" uygulamasıyla karşılaşan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, rektörleri Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'ı protesto ediyor.

Dün Beyazıt Meydanı'nıda eylemlerine başlayan ve okula girişleri engellenen İstanbul Üniversitesi öğrencileri, bugün de eylemlerini sürdürüyor.

Bugün taleplerini dile getirmek için yan yana gelen öğrenciler polis engeliyle karşılaştı.

Ayrıca İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'a seslenen öğrenciler ''Osman baksana kaç kişiyiz?'' sloganlarını attı.

Öte yandan Polisin sert müdahalesi sonucu bir öğrenci, yaralanarak hastaneye kaldırıldı.(ANKA)

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, okulu ziyaretçilere açtığını duyurmuştu.

Zülfikar bu kararı, dünyanın artık ‘duvarsız üniversite’ konseptini tartıştığını söyleyerek, “Üniversitenin kapısı parmaklıklarla kapalı olamaz” diyerek vermişti.

Okulun ziyaretçilere açılmasıyla bir grup, dersin işlendiği bir amfiye girmiş, öğrencilerin uyarılarına rağmen fotoğraf çekmişti.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yayınlayan okul yönetimi, 08.30 ile 17.00 arasında olan ziyaret saatlerinin 13.00-16.00 arasına çekildiği belirtilmişti.